Det finns två typer av människor i världen: de som föredrar att sitta vid fönstret på flygplanet – och de som helst sitter vid gången. (Personer som föredrar att sitta i mitten verkar inte existera.)

Båda platserna har sina fördelar och nackdelar. Sitter du vid fönstret kan du titta ut på den vackra utsikten, du slipper resa dig om en medresenär vill gå på toaletten och vill du vila en stund kan du luta huvudet mot väggen. Å andra sidan sitter du intryckt längst in och behöver be två personer att flytta på sig om du själv behöver göra ett toabesök.

Sitter du istället vid gången kan du enkelt ta en bensträckare, har lättare att påkalla flygpersonalens uppmärksamhet och får lite mer utrymme. Men du riskerar istället att få fötterna överkörda av taxfreevagnen och har två passagerares toalettvanor att ta hänsyn till.

Läs även: 11 tips som underlättar flygresan med barn

Enligt psykologer kan din favoritsittplats avslöja ett och annat om din personlighet. Passagerare som föredrar att sitta vid fönstret är ofta individualistiska personer med ett stort kontrollbehov och lever efter attityden ”bra karl reder sig själv”, berättar psykologen Becky Spelman för Telegraph Travel. Hon menar att de ofta brukar vara lättirriterade och leva i sin egen bubbla.

Passagerare som föredrar sätet vid gången brukar istället vara jämnare i humöret och mer hänsynsfulla som personer, menar psykologen. (Eller så är de helt enkelt klaustrofober med en överaktiv blåsa.)

Läs även: Detta avslöjar dina smaklökar om din personlighet

KBT-psykologen Jo Hemmings håller med, skriver tidningen.

– Passagerare som föredrar att sitta vid gången brukar vara mer sociala och samarbetsvilliga. De är också mer rastlösa och mindre benägna att sova på flyget, menar hon.

En rapport från Quartz visar att det är en ganska jämn fördelning när det gäller vilken plats som är mest populär. Lite drygt 50 procent föredrar fönsterplatsen. Dock så är det fler kvinnor än män som helst sitter vid fönstret.

Var sitter du helst på flygplanet?

'); jQuery('#polls-78').detach().appendTo('#polls-78-wrapper'); jQuery('#polls-78-loading').detach().appendTo('#polls-78-wrapper'); });
Loading ... Loading ...

 

Läs även:

Detta säger dina prylsamlingar om dig

Sovställningen avslöjar din personlighet

Ditt val av kaffe berättar en hel del om dig

Källa: telegraph.co.uk
Foto: IBL