Öde ön Great Blasket söker en vaktmästare i sommar.

Om du gillar vackra vyer och semestrar utan internetuppkoppling kan det här vara en riktig dröm! I sommar eftersöks nämligen en vaktmästare till den öde ön Great Blasket, skriver CNN.

Ön ligger utanför Kerrys kust i sydvästra Irland och är den största av Blasketöarna. Här finns branta klippor, en stor sandstrand och frodande grönska. På grund av öns läge i Atlanten växer inga träd här.

Ön har varit obebodd sedan 50-talet, men nu eftersöks alltså två personer som ska bli byns enda invånare under sommaren. Det är Alice Hayes och Bill O’Connor som ligger bakom annonsen. Ett par som bor på fastlandet intill ön och som brukar anordna båtturer till den populära ön under sommarmånaderna.

Ingen lyxig tillvaro på ön

Personen som får jobbet kan dock inte räkna med enbart avskild lyx. Vaktmästaren kommer nämligen se efter tre renoverade stugor och hantera det lilla kafé som finns. Trots att ön är obebodd är den nämligen välbesökt under sommarmånaderna – runt 400 personer om dagen brukar komma. Det är också en speciell tillvaro på ön. Det finns till exempel ingen elektricitet med undantag av en vindturbin som kan användas för att ladda mobilen, inget varmvatten om du inte vill koka det själv, och ingen wifi-uppkoppling.

Förra året vaktades ön av Lesley Kehoe och Gordon Bond, och paret delade med sig av upplevelsen på Instagram och Twitter.

Trots det, eller kanske just på grund av det, har ägarna redan fått in tusentals ansökningar. Det som eftersöks är antingen ett par eller två vänner som kan se efter ön tillsammans. Jobbet börjar första april och pågår till oktober, och mat och boende ingår i jobbet.

Foto: TT

Läs mer:

Drömjobbet: Öluffa på lyxresa i Grekland – och få betalt!

Drömjobbet! Nu kan du dricka rosé och få betalt samtidigt

Drömjobb: 10 yrken med hög lön och låg stressnivå