Trendar: InredningMat och dryckResor

Dumles nya smak får oss att längta efter sommaren

10 maj, 2020 
AvEmma Castman
Dumlekola med smak av jordgubbar. Ja, du läste rätt. Så beskriver Fazer sitt senaste tillskott på godishyllan.
Annons

Sedan i slutet av 1980-talet har den populära Dumlekolan från Fazer lanserats i en mängd olika smaker. Däribland mint, lakrits, äpple, apelsin och banan.

Det senaste tillskottet i godisfamiljen är Dumle Smooth Strawberry, en säsongssmak med fokus på bär. Dumlekolan består nämligen av ett tunt skikt mjölkchoklad och en seg kolakärna smaksatt med jordgubbar.

– Doften avslöjar ingenting och det ska visa sig att jordgubbssmaken sitter ganska långt inne i karamellen. Ytterst finns som alltid ett alldeles underbart gott och tunt skikt av mjölkchoklad som smälter bort fort. Den sega kolakärnan innehåller en fint avvägd smak av färska jordgubbar. Längst in i kärnan finns en frisk och söt bärsmak. Som allt som oftast i Dumles smaksatta kolor funkar smaksättningen riktigt bra ihop med det sirapssöta, skriver Andreas Engvall som recenserar nya godis-, glass- och läsksmaker på sin blogg.

Än så länge finns Dumle Smooth Strawberry bara som lösviktsgodis på bland annat Hemmakväll. Men inom kort kommer kolan även gå att köpa på påse.

Annons

Marabou med smak av jordgubbar

Det är inte bara Fazer som testar att smaksätta sina klassiker med jordgubbar. För ett par veckor sedan kom Marabou med en liknade nyhet – nämligen Big Taste Strawberry Cheesecake. En chokladkaka uppbyggd i fyra lager – innehållande cheesecake, kex, jordgubbssylt och mjölkchoklad.

Marabou har även lanserat en chokladkaka med smak av äppelpaj. Både den och Big Taste Strawberry Cheesecake finns i butik nu.

Foto: Fazer

LÄS MER: 

Annons