För fem veckor sedan blev Ebba Kleberg von Sydow mamma för tredje gången, då hon och maken Johan Kleberg fick en liten son, lillebror till äldre syskonen Marianne, 6, och Klas, 4.

Paret har de senaste veckorna funderat på vilket namn de ska ge sitt yngsta barn, ett namn som också ska klinga fint ihop med syskonens namn.

I sin blogg avslöjar Ebba nu att de äntligen bestämt sig. Sonens namn blir Ernst Kristian Svante, med tilltalsnamnet Ernst.

”En person i vår släkt vars liv och historia gjorde starkt intryck på mig var mammas morfar: Ernst A. Hedén. Ernst August Hedén. Alltså, wow. När mamma och hennes kusiner berättar om hans liv slås jag av vilken enorm drivkraft han måste ha haft. Han blev tidigt föräldralös men var begåvad med läshuvud och lyckades komma in på Chalmers i Göteborg. Där blev han den då yngste någonsin att ta examen. Han reste sedan till Tyskland och USA för att lära sig precis allt om skeppsbyggande”, skriver Ebba i bloggen.

Namnet Kristian kommer från Ebbas farfar och Svante efter Johans morfar, berättar hon.

Ebba poängterar också att sonens namn inte är inspirerat av inredningsprofilen tillika Ebbas TV-kollega Ernst Kirchsteiger – men om någon tror det gör det inte så mycket.

”Även DEN Ernst är ju en utomordentligt genombra och härlig person!” skriver Ebba.

”Dessutom är Ernst ovanligt idag, det finns knappt med i namnstatistiken de senaste åren. Precis som de andra barnens namn, vilket ju så blev lite av en sport såhär tredje gången…” konstaterar hon.

Läs även:

Ebba von Sydow om babylyckan: ”Han är alldeles perfekt”

10 bilder som visar exakt hur det är att vara gravid

12 roliga illustrationer som sammanfattar första året som förälder

Mest läst