massi-2

I jobbet som brottmålsadvokat ger  Elisabeth Massi Fritz järnet oavsett hur hon mår.

– Jag var gravid och satt i hovrätten med det uppmärksammade hedersmordet på Pela när vattnet gick. Rättegången skulle starta på måndagen, jag födde på lördagen – tre veckor för tidigt – och rättegången fick skjutas upp en vecka. Då hade jag min dotter Elsa med i rättssalen och jag tänkte att det får lösa sig. Hon sov ju tre timmar i sträck och när hon vaknade tog vi paus och jag ammade och bytte blöjor, berättar hon när Femina möter henne.
Du är modeintresserad?

– Ja, jag älskar snygga väskor och skor och kvinnliga klänningar.
Favoritdesigner?

– Jag har klänningar från Greta, Carolina Herrera och Maria Westerlind. Och dräkter från Chanel, Armani, Boss och även H&M. Kvinnligt och mycket färg är den gemensamma nämnaren.
Klär du dig på ett särskilt sätt i jobbet?

– Ja, i rätten skulle jag aldrig bära rött. Det måste vara respektfullt. Men fortfarande elegant. Så småningom skulle jag vilja göra en egen liten kollektion för Greta, för kvinnor i karriären.
Vilken film såg du senast?

– Spectre, mycket underhållande. Jag har sett alla James Bond-filmer. Allt är så utstuderat macho, sexigt. Komiskt. Jag gillade scenen när de hade pangat klart och tjejen säger: ”Åh, James, vad ska vi göra nu?” Och i nästa scen älskar de.
Har du någon otippad talang?

– Jag dansar magdans, inte så konstigt kanske med tanke på mitt ursprung. Är stämningen den rätta släpper jag loss.

Läs hela intervjun i Femina nr 4 – i butik nu.

Av: Marie-Louise Marc

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Mer lästips
Därför ska du våga bära vad du vill – oavsett ålder
Stressad? Ät choklad!
Ny studie: kvinnor behöver mer sömn än män

Mest läst