Trendar: InredningMat och dryckResor

ELLE-prisade Efva Attling: ”Livet är kort – lek och ta ut svängarna”

19 jan, 2018 
AvSanna Hallert
Efva Attling brinner för mode, kreativa uttryck och älskar att prova nya trender. Nu hyllas hon för sin kreativitet och design med Årets Hederspris på Elle-galan.
Annons

 Efva Attling har en förmåga att äga ett rum. Med håret i en vacker uppsättning, skarpa svarta glasögon, stora örhängen och sylvassa klackar drar hon blickarna till sig.

– Jag älskar att leka med stilar och uttryck och jag kan ligga på kvällen och tänka på vad jag ska ha på mig nästa dag. Det är ett stort intresse och jag har en alldeles för överfull garderob – trots att jag rensar med jämna mellanrum, skrattar Efva.

Hur blir man modemodig?
– Sluta fundera så mycket på vad andra tycker, var inte så rädd. Vi lever bara en gång, vad vi säkert vet, och livet är för kort för sådan oro. Ha kul ta ut svängarna. Det handlar om att leka. Fortsätt leka utklädning som du gjorde som barn.

Örhängen och ring ur kollektionen Reflections.

Efvas karriär är lång men inte spikrak, istället har hon valt att följa sin egen väg och passion. Modellkarriär, popband och designer är några av de yrken som finns på hennes CV.
– Ingen har någonsin kunnat stoppa mig.  Jag frågade mamma varför jag gick så många olika skolor när jag var ung och hennes svar var att det var jag som ville det – och det gick inte att säga nej.

Annons

– Det är viktigt att lyssna till sig själv. Min erfarenhet är många människor blir hämmade av de runt omkring dem. Säg att en sjuksköterska vill satsa på en karriär som smyckesdesigner istället. Då kommer det ofta åsikter och kommenterar om att ”varför chansa och släppa en trygg karriär”… Om du har drivet och viljan ska inte sådant stoppa dig. 

 För Efva har utvecklingen framåt varit ett starkt driv och nästa steg för märket Efva Attling är att släppas på Farfetched.com som skeppar till över 120 länder samt en stor satsning i Sydkorea. Att börja varva ner eller gå i pension finns inte på världskartan.
– Pension vad är det för något? Jag måste finnas på plats så det går inte. Se på min pappa, han är 93 och full av kreativitet. Så jag tror inte att pension ligger för familjen Attling.

Att just placera svensk smyckesdesign på den internationella kartan, är en del av motiveringen till att Efva belönas med Årets hederspris på Elle-galan.
– Jag blev superglad när Cia (Elles chefredaktör, reds.anm) ringde och berättade nyheten. Det har varit svårt att inte berätta för alla.

Annons