Trendar: InredningMat och dryckResor

Ellen Bergström: "Förbannad att de kommenterar min kropp"

17 maj, 2019 
AvAnaïs González Cruz
I ett nytt inlägg på Instagram adresserar Ellen Bergström sitt unga jag, en tonårstjej som växte upp med kränkande kommentarer om sin kropp – precis som så många andra tjejer.
Annons

Skådespelerskan Ellen Bergström har ofta en öppen dialog med sina följare på sociala medier. Förra året berättade Ellen att hon blivit misshandlad av sin ex-pojkvän och nu i mars öppnade hon upp om den tuffa resan som nykter alkoholist:

”Att berätta för andra att man har ett beroende är skitläskigt och det gör ont. Alkoholen är lömsk. Den är smart. Den gör en opålitlig, både för sig själv och för andra, man tänker att det är en alldeles för lång väg att gå att bli nykter, eller rätt och slätt att man inte har något problem – för alla andra dricker ju”, skrev Ellen i ett modigt Instagraminlägg, som i skrivande stund fått över 10 000 likes.

Nu väljer skådespelerskan att lyfta ett annat viktigt ämne – den kränkande och sexistiska kvinnosyn som för många blir tydlig redan i skolåldern. I inlägget adresserar Ellen sitt unga jag:

”Lilla Ellen. Tänk om jag kunde få berätta för dig att allt kommer bli okej! Att killarna som ristade in ‘Ellen har inget hår på fittan’ på omklädningsrummets vägg inte har någon som helst betydelse i ditt liv nu. Likaså killarna som gjorde motorljud och skrek ‘lika platt som E4:an'”.

Annons

Hon avslutar inlägget med en stark uppmaning till alla föräldrar att lära sina barn hur skadligt det kan vara att kommentera någon annans utseende:

”Jag önskar att fler vuxna idag lär sina barn vikten av att inte kommentera andras utseenden, vad man har för mycket av eller för lite av. Än idag kan jag få kommentarer om mina bröst, jag känner mig dock stark och tar inte illa vid personligt, dvs jag känner inte känslan av att ”de har rätt”. Däremot blir jag förbannad över att de tar sig rätten att kommentera min kropp! Min kropp som jag långsamt lärt mig älska.”

Inläggets kommentarsfält fylls nu av liknande upplevelser, och en av dem som reagerat starkt på berättelserna är restaurangägaren och designern Åsa Ingrosso:

”Läser kommentarerna här och blir både chockad och fullkomligt förfärad över hur många som farit illa i skolan! Vuxna som inte sett, barn som levt ut något dom kanske ofta är rädda ska hända dom själva. Vilken galen värld”, skriver hon i kommentarsfältet.

Läs mer:

Foto: TT//Göran Granlund 

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons