I ett inlägg på Instagram berättar Emma om sin kamp mot tumören. De senaste sju månaderna har Emma bland annat lidit av oerhörd smärta under menstruationen, som dessutom varat i två veckor. Hon var övertygad om att något inte stod rätt till i hennes kropp och kämpade hårt för att få reda på vad som var fel. Trots det tog det tid innan sjukvården kunde ställa diagnosen.

Som tur är har det visat sig vara en godartad tumör. Hon har nu genomgått en påfrestande strålbehandling och om några veckor ska hon opereras. Emma berättar på Instagram att hon inte är rädd för tumören, däremot har kampen mot tumören tärt hårt på henne.

”Jag är helt sänkt efter de veckorna. Totalt utmattad. Trött så att jag gråter, trött så att jag inte orkar göra något mer än precis det som krävs av mig. Petar någon på mig bryter jag ihop”, skriver hon.

Kämpat mot både tumören och förnekelse

Hon har tidigare gått ut och berättat öppet om ätstörningar, förlossningsdepression, alkoholproblem och andra tuffa utmaningar i livet och har då fått mycket stöttning. Därför har hon tyckt att det varit jobbigt att inte gå ut med problemen hon upplevt den senaste tiden och erkänner också på Instagram att hon kämpat med förnekelse av sitt mående.

Efter simkarriären då Emma tog fyra VM-guld, tre EM-guld och noterade sju världsrekord har hon satsat hårt på triathlon och swimrun och gjort fina prestationer. Hon var också en av deltagarna i Mästarnas Mästare 2018.

De senaste åren har även Emma Igelströms mamma varit sjuk och fört en lång kamp mot obotlig cancer och Emma drog i höstas i handbromsen för att få mer tid med familjen. 39-åriga Emma har sedan ett tidigare förhållande 12-åriga dottern Olivia.

”Det enda jag önskar just nu är att kunna vakna en morgon och känna mig pigg, glad och inte ha ont. Jag vet att den dagen kommer, och jag har nog aldrig längtat efter något så mycket”, skriver Emma och ber sedan om att få vara ifred den närmaste tiden.

Bild: Patrik C Österberg / TT 

Läs mer:

8 sätt att hjälpa någon som drabbats av cancer

Smarta bilden som ska hjälpa kvinnor att upptäcka bröstcancer

Våra vanligaste frågor hos gynekologen

Mer läsning

Femina