Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

En långweekend i Tallinn

11 jul, 2015 
AvFemina
Annons
samlade bilder av Tallinn

Design och mode följer internationella trender utan att förlora sin särprägel. Här finns också många riktigt bra gourmetrestauranger där du äter för halva priset jämfört med i Sverige. Det moderna estländska köket lyfter fram lokala råvaror och förnyar traditioner på ett spännande sätt. Många kommer till Tallinn med färjan och stannar bara några timmar. Det är synd, för här finns mycket att upptäcka. Bland de gamla trähusen i genuina Kalamaja väster om gamla stan har det börjat spira av trendiga och bohemiska krogar. Här hittar man också speciella butiker och en berömd loppmarknad. Tallinn är ett fint weekendresmål året runt. Särskilt under december lever staden upp med sin fina julmarknad där man kan fynda konsthantverk till låga priser.

Annons

Ribe

Härlig gourmetkrog med estnisk mat på nytt sätt, till blygsamma priser. Varmrätter kostar från 100 kr. Fin trottoarservering på sommaren.

Adress: Vene 7.
www.ribe.ee

Neikid

En relativt ny restaurang i ett ­centralt beläget trähus. Precis som på Ribe lagar man estnisk mat i ny tappning, som älgstek med blåbärs­vinsås. Varmrätter kostar ­mellan 80 och 140 kr.

Adress: Wismari 3.
www.neikid.ee

Estniska Designhuset

Under ett tak samlas det bästa av landets designers. Ett kafé all­deles intill gör det ännu trevligare på shoppingrundan.

Adress: Kalasadama 8.
www.estoniandesignhouse.ee

Von Stackelberg Hotel

Lyx till lågpris. Med så snygga rum i ett hus från 1874 och med en så trevlig innergård förväntar man sig att det ska kosta mycket mer än vad det gör. Från 675 kr/natt.

Adress: Toompuiestee 23.
www.vonstackelberghotel.com

MediSPA Centre

Pirita Spa Hotel ligger vid stranden Pirita tio minuter från Tallinns ­centrum. Inbjudande för bad på sommaren, vilsamt på vintern. Dubbelrum från 550 kr.

Annons

Adress: Regati puiestee.
www.tallinkhotels.com (reklamlänk)

Så reser du:

Air Baltic, Estonian Airlines, Finnair och SAS flyger från Stockholm, Göteborg och ­Köpenhamn från 900 kr. ­Kryssningsbåtar går mellan ­Stockholm och Tallinn, från 490 kr.

Forexindex är 51

(Sverige = 100).

Hur mycket kostar det?

En kopp kaffe:12–23 kr

En öl: 14–27 kr

Ett glas vin: 23–47 kr

AV ANDERS PIHL

Reportaget har publicerats i ett tidigare nummer av Femina där du varje månad kan du läsa om nya, spännande resmål. Missa inte magasinet i butik.

Annons