Trendar: InredningMat och dryckResor

Facebook utmanar Tinder med ny dejtingtjänst

02 maj, 2018 
AvSofia Börjesson
Facebook lanserar dejtingapp.
Nu ska Facebook utmana Tinder i dejtingdjungeln. Det avslöjade Facebookgrundaren Mark Zuckerberg på sin utvecklarkonferens. Han berättade även om en ny funktion som ger användarna möjligheten att kunna rensa den historik som sparas av Facebook.
Annons

Mark Zuckerberg, Facebooks grundare tillika vd, har planer på att skapa en dejtingtjänst på Facebook. Den Tinder-liknande tjänsten kommer att utgå ifrån användarnas intressen, grupper, evenemang och vänner för att göra så bra matchningar som möjligt.

– Det här kommer att bli något för att bygga riktiga, långsikta förhållanden, inte bara ragg, sa Mark Zuckerberg under utvecklarkonferensen F8.

Det finns omkring 200 miljoner människor som betecknar sig som singlar på Facebook vilket skulle utgöra ett brett utbud för den som vill hitta kärleken, menar Facebookgrundaren.

Men det var inte den enda nyheten som Facebook presenterade på utvecklarkonferensen. Efter kritiken för hur mycket data företaget samlar in om sina användare ska Facebook nu lansera ett verktyg som ger användarna möjligheten att själva rensa sin historik med besökta webbsidor. Mark Zuckerberg jämför den nya funktionen med att ta bort spårande ”cookies” i sin webbläsare.

Annons

”Efter att ha gjort en översyn av våra system är det här ett exempel på en typ av kontroll vi tycker du borde ha”, skriver Zuckerberg i ett blogginlägg.

En annan funktion som är på gång är möjligheten att fönstershoppa genom Messenger-appen. Med hjälp av AR-teknik ska företag kunna visa upp sina produkter för kunderna som kommer att kunna se virtuella exemplar i verklig miljö genom telefonkameran.

Källa: Ny Teknik, Omni

Annons