Trendar: InredningMat och dryckResor

Familjen meddelar: Barbro "Lill-Babs" Svensson är död

03 apr, 2018 
AvMinna Wallén-Widung
Artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson är död. "Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma", skriver döttrarna Malin Berghagen och Kristina Kaspersen på Instagram.
Annons

Barbro ”Lill-Babs” Svensson har gått bort, 80 år gammal. Det meddelar hennes döttrar, Malin Berghagen, Monica Svensson och Kristin Kaspersen, på Instagram och Facebook.

De har lagt upp en bild på sin mamma tillsammans med mormodern Brita.

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnar in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom”, skriver familjen.

Lill-Babs fyllde 80 år den 9 mars i år. Bara dagar innan födelsedagen lades hon in på sjukhus där läkarna konstaterade hjärtsvikt. Familjen skriver nu att man dessutom upptäckte en elakartad cancertumör. Omgiven av sin familj avled den folkkära artisten på förmiddagen den 3 april.

Lill-Babs cancer
Barbro “Lill-Babs” Svensson med döttrarna Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen i samband med Lill-Babs 70-årsfirande 2008. Bild: IBL Bildbyrå

Familjen skriver på sociala medier

Så här skriver familjen på Instagram:

”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila. Mamma kom in akut för hjärtsvikt och då upptäcktes en elakartad cancer. En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen. Nu vilar hennes själ hos mamma Brita.
Nu behöver vi i familjen vår tid för vår sorg och ber att den respekteras.
Kärlek/Monica, Malin, Kristin och familjen. ”Nu går sista visan, dig vill jag sjunga för. Vi behöver varandra, du och jag och dom andra, som står utanför. Så låt den sista strofen, bli till en sån vi minns. Tack för att jag får ha dig. Tack för att alla finns!” En hälsning till mammas fina publik i länk i bio högst upp i min profil

Bild: Kristin Kaspersen/Instagram

Barbro ”Lill-Babs” Svensson föddes den 9 mars 1938 i Järvsö. Hon har under flera årtionden varit en av våra mest folkkära artister. Hon har tävlat i Melodifestivalen flera gånger och har levererat odödliga hitlåtar som ”Leva livet”, ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?” och ”En tuff brud i lyxförpackning”.

Se hälsningen till publiken här:

Ta del av bilder från Lill-Babs liv i bildspelet nedan:

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Annons