Museet Madame Tussauds visade igår upp sin nya vaxfigur av Beyoncé, men de hurra-rop som museet kanske förväntade sig av alla fans uteblev. Varför? Jo, dockan är nämligen inte särskilt lik originalet, något medlemmarna i Beyhive var snabba med att påpeka i sociala medier.

https://twitter.com/CCFan007/status/887436555786354693

Nu anklagas Madame Tussauds för ”whitewashing”, en term som används när nöjesindustrin försöker få mörka personer att framstå som mer ”vita”. Fansen menar att dockan är mer lik kändisar som Mariah Carey, Lindsay Lohan, Kate Hudson, Kesha, Britney Spears – ja, lookalike-listan kan göras lång, men namnet Beyoncé finns inte med på den.

Vissa Beyoncé-fans undrar även om de som skapat vaxfiguren någonsin har sett Beyoncé överhuvudtaget.

Men det är inte första gången Beyhive-medlemmar blir besvikna över misslyckade vaxfigurer av Beyoncé. Flera bilder har tidigare cirkulerat och en docka var så olik originalet att den hade fått en namnskylt.

Missnöjet bland Beyoncé-fansen späddes på ytterligare av att Kylie Jenner samtidigt fått en vaxfigur som är identisk på samma museum. Kylie Jenner skrev själv att hon ringde hela sin familj på FaceTime och att alla trodde dockan var den riktiga Kylie.

Madame Tussauds har svarat på fansens kritik i en kommentar till TMZ och menar att bilden på vaxdockan är missvisande på grund av ljuset.

”Vårt talangfulla team av skulptörer gör allt för att garantera att vi matchar vaxfigurernas färger med kändisen som avbildas. Ljussättning kombinerat med blixtfotografering kan förvränga färgen på våra vaxdockor”, säger en representant för museet till TMZ.

Frågan som kvarstår är vad Beyoncé tycker om sin nya vaxdocka? Vår gissning är att den nyblivna trebarnsmamman har tillräckligt att stå i med sina tre ”mini-mes” för att kommentera kopian.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs även Fick höra att hon borde bleka sig – nu tar modellen världen med storm 

Mer läsning

Femina