Trendar: InredningMat och dryckResor

Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna till

31 jan, 2022 
AvLinus Brännström
FotografTT
iPhone
Din Iphone kan göra så mycket mer än du tror – här är fem ovärderliga tips som alla föräldrar borde känna till.
Annons

Man kan ha många åsikter om att smartphones numera dominerar vårt samhälle. Men oavsett vad man tycker går det inte komma ifrån att du kan ha mycket nytta av din Iphone – och telefonen kan så mycket mer än du tror.

TV: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde kännaBrand logo
TV: Fem ovärderliga Iphone-funktioner alla föräldrar borde känna

Här är fem smarta Iphone-tips som alla föräldrar borde känna till.

Ladda telefonen snabbare

När man är ute med barnen och plötsligt inser att batteriet är på väg att ta slut finns det knep att ta till för att ladda mer effektivt. Slå på flygplansläge när du pluggar in telefonen på kaféet så kommer batterisymbolen att fyllas snabbare.

Sedan kan det vara en idé att dra ned ljusstyrkan på skärmen när du laddat klart – då kommer batteriet att räcka mycket längre.

Annons
Så gör du för att ladda din Iphone snabbare.

Använd volymknappen för snabbare bilder

Du ska ta en bild på ditt barn – men precis när du lyckas trycka av har det där perfekta ögonblicket redan passerat. Det är nog ett scenario som alla känner igen sig i. Men det finns ett knep – när du öppnat kameraappen på din Iphone kan du hålla ned volymknappen och därigenom ta en serie bilder blixtsnabbt. Sedan kan du enkelt välja ut den bästa.

Använd din gamla Iphone som en babymonitor

Man vet att man borde återvinna eller sälja den där gamla Iphonen – men i stället ligger den kvar i byrålådan. Den är dock fortfarande användbar, till exempel kan du använda den som babymonitor.

Annons

Det finns flera appar på App Store för ändamålet.

Du kan använda din gamla Iphone i stället för en babymonitor.

Lås fast kamerans fokus

Trött på att få suddiga filmer när du filmar ungarna? Det finns en lösning för det också. The Bump tipsar om att man enkelt kan låsa fast kamerans fokus på ett objekt – det är bara att trycka på skärmen (på det objekt som du vill ha i fokus) i två sekunder när du är inne i kameran.

På så sätt slipper du att det blir suddigt om någon springer in och ut ur bild.

Det finns flera smarta trick för hur du kan använda kameran på ett smartare sätt.

Låt blixten blinka vid notiser

Har du svårt att höra sms-signalen och andra notiser när barnen stojar? Eller har du ständigt din Iphone på ljudlöst för att inte störa en sovande bebis? Då kan det vara ett tips att låta kamerablixten blinka när vid notiser – på så sätt märker du enklare när du får ett meddelande.

Funktionen slås på genom att gå in på Inställningar, sedan Hjälpmedel och till slut Ljud/bild. Där slår du på funktionen ”LED-blixt vid varningar”.

Se också: Obehagliga saker din telefon vet om digBrand logo
Se också: Obehagliga saker din telefon vet om dig
Annons