Trendar: InredningMat och dryckResor

Femina möter Renée Voltaire

15 nov, 2015 
AvFemina
5 SNABBA – INGREDIENSER

Annons
TheBakingRevolution-book

RENÉE VOLTAIRE

ÅLDER: 50 år.

YRKE: Matinspiratör, företagsledare, skrivit 13 kokböcker.

FAMILJ: Maken Robert, sönerna André, 18, och Henry, 14 år.

BOR: Villa i Nacka, Stockholm.

AKTUELL: Med boken The Baking Revolution och matbutiken Pepstop, www.pepstop.se.

Dagens viktigaste måltid?

– Det beror på veckodagen. Måndag till fredag är lunchen viktigast för mig, då äter vi tillsammans alla kolleger och jag ser till att äta bra så jag klarar mig till kvällen. På lördagen är det kvällens middag med familjen som räknas mest, och på söndagen är det långfrukosten.
Hur hittar man ett bra vardagstänk kring kvällsmat?

– Håll det enkelt. Släng in lite grönsaker i ugnen och satsa på en god dip. Alla gillar att dippa. Toppa med frön och nötter och koka lite quiona eller nåt till, det går på några minuter.
Coolaste matbutiken i världen?

Annons

– Jag skulle kunna bo i butiken Erewhon Natural Foods i Los Angeles, den är så bra att man smäller av. Top of the line, allt jag drömmer om i matväg. Sen tycker jag väldigt mycket om japanska matbutiker, det är så snyggt och fräscht och jag kan gå runt och stirra i timmar.
Om julen…

– Jag är lite kluven till julen, allt familjedrama som uppstår så lätt. Vi har nästan inga julklappar i familjen och jag gör hellre en grönkålspizza eller en kålrotsskinka och inlagd svamp i stället för sill. Så är det bara. Mina barn kommer förmodligen att behöva gå i terapi och tala ut om sin barndoms jular…
Vad vore livet utan raw food?

– Jag tror jag skulle tappa lite livskraft, på något vis. Bli som en sönderkokt linsgryta.
Råd till den som vill starta eget:

– Var medveten om att det kommer att bli jobbigt. Att driva företag är en livsstil, du måste ha både hjärtat och din familj med dig. Våga offra lite och se till att du har koll på ekonomin. Det räcker inte med passion.

AV KATARINA DANIELSSON

FOTO MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK

Hemp_gingerbread

30 st

Godaste pepparkakorna som kan bakas året om. Hampa gör dem proteinrika.
6 dl glutenfri mjölmix
2 dl kokossocker
1 dl skalade hampafrön
3 tsk mald ingefära
3 tsk kanel
1 tsk mald nejlika
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 dl kokosolja, smält i vattenbad
½ dl kokossirap
½ dl mandelmjölk

Annons

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner kokosolja, kokossirap och mandelmjölk och knåda ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och lägg i kylskåpet i 30 minuter för att kryddorna ska ge smak. Ta fram degen ur kylen, dela i fyra delar och kavla ut en del åt gången. Lägg plastfolie både under och över degen för att göra den lättare att kavla ut. När degen är tillräckligt tunn, stansa ut kakor med pepparkaksformar och lyft försiktigt över dem till en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 6–8 minuter, eller tills kakorna fått fin färg. Låt svalna på plåten och förvara i en burk eller i frysen.

FOTO BEATRICE LUNDBLAD

Annons