Trendar: InredningMat och dryckResor

Femina möter … Simon Key Bertman, textilformgivare.

08 apr, 2013 
AvCaroline Löfgren
Annons

Textilformgivaren/textilkonstnären Simon Key Bertman har ett knivskarpt öga för mönster i olika färgkombinationer. I vår är han aktuell med ett samarbete med Grythyttan Stålmöbler.

Gör: Textildesigner och textilkonstnär.

Känd för: Textilkollektioner för Svenskt Tenn som inkluderar många produkter.

Aktuell med: Grythyttan Stålmöbler by Simon Key Bertman som lanseras i vår. Serien består av två stolar med dynor, två plädar och ett bord. Säljs i begränsad upplaga.

Vad inspirerar dig?

– Matematik, spel, regler, kvalitet och hållbarhet.

Schackbordet inspirerade till kudde Shiny Chess i handvävt linne, 50×50 cm. Från Artek, pris 1 195 kr. Fler kuddar som sätter färg på soffhörnan. RGB i bomull, 50×50 cm, finns i rött, grönt, blått och multifärgad. Pris 795 kr, Designtorget.

På gång just nu?

– Olika projekt för offentlig miljö, bland annat nya möbeltyger.

Favoritdesigner?

– Jag tycker om en del av konstnärens Sol LeWitts verk.

Annons

Multifärgade mattan Two badminton blended är helt i ull, 183×223 cm, pris14 800 kr. Kan beställas genom designern på [email protected].

Det viktigaste i din studio?

– Att det finns utrymme för att lagra saker och ting.

Berätta lite om din bakgrund…

– Jag har ritat mönster så länge jag kan minnas och blev intresserad av att bli designer när jag insåg att det fanns möjlighet att applicera mina mönster på olika produkter.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

– På morgonen umgås jag med familjen och går igenom viktiga mejl. Sedan cyklar jag till mitt kontor på Söder i Stockholm och börja jobba. Med cykel kan jag lätt att mig till olika möten och också leverera saker till kunder. Sent på eftermiddagen försöker jag hinna träna någon form av racketsport. På kvällen jobbar jag hemifrån, umgås med familj och vänner och ibland är jag med på något event eller mingel.

Skuggeffekten i mattan Ladder Shade för tankarna till en stege. Mattan är handvävd och helt i ull, 80×240 cm. Pris 6 500 kr hos Gad.

Stoltaste ögonblicket i din karriär?

– Det var väldigt spännande att få ta fram produkter för Svenskt Tenn.

Vad ser du fram emot?

– Att få skapa roliga mönster på uppdrag. På fritiden vill jag hinna med att leka med min dotter, laga mat och sporta lite mer.

Annons