lindsay lohan i familjefällan
Aprilskämten vi aldrig glömmer
1:18

Efter reklamen: Aprilskämten vi aldrig glömmer

(1:18)

Slå på ljud

Filmer som Föräldrafällan, Skönheten och Odjuret och Ensam Hemma är förknippade med barndom för många. Som vuxen, när vi ser om dem, är det dock lätt att ibland undra vad man gillade så mycket med tanke på att handlingarna i dem kan vara rätt skeva.

Här är familjefilmerna som egentligen är rätt konstiga!

Anastasia (1997)

Anastasia

Nog för att varje Disneyfilm i princip måste innehålla en tragisk händelse, men Anastasia går alldeles för långt. Efter det att hon har förlorat hela sin familj (förutom sin mormor) i början av filmen, blir hon en oälskad och föräldralös flicka som blir utkastad som 18-åring. Dessutom försöker en elak demon att döda Anastasia, och personen hon var kär i ville bara ha pengar för att få henne att återvända säkert till sin mormor.

SNÖVIT (1937)

Snövit

Efter att hennes styvmor anställer en man som ska skära ut hennes hjärta (!), åker Snövit för att bo med sju män hon inte känner, äter ett förgiftat äpple och faller i koma. Till slut får hon en kyss av någon prins som hon aldrig har träffat och åker iväg och gifter sig med honom. Det samtidigt som hon endast är 14 år gammal!

Willy Wonka och chokladfabriken (1971)

W

Även omtyckta Willy Wonka och chokladfabriken innehåller en del skumma saker och skulle nästan passa i skräck-genren. Först och främst blir ju barnen kidnappade helt plötsligt av Oompa Loompierna, och en av barnen drunknar nästan i chokladfloden. En av flickorna äter dessutom tuggummi och förvandlas till ett blåbär.

Ensam Hemma (1990)

Ensam Hemma

Okej, Ensam Hemma är i princip ett måste för många att se varje jul, men hur skum är egentligen handlingen? För det första behandlar alla familjemedlemmar Kevin väldigt illa, och för det andra, hur är det ens möjligt att glömma sin egen son på ett flygplan på väg till Paris?

Föräldrafällan (1998)

Föräldrafällan

Föräldrafällan är en jätterolig film till dess att en inser att föräldrarna i filmen faktiskt särade på ett par tvillingsystrar och att de rentav övergav en av dem. Om de inte hade träffats på lägret hade de aldrig sett varandra igen.

Skönheten och odjuret (1991)

Skönheten och odjuret

Att kidnappa en ung kvinna och hålla henne fången till det att hon blir kär i dig är ju egentligen så fel att vi undrar hur filmen ens blev så populär från början.

101 dalmatiner (1961)

Cruella de Vil

I 101 Dalmatiner vill elaka Cruella de Vil fånga hundarna för att flå dem för att komma åt deras päls. Lite väl magstarkt ändå?

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

Mest läst