Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

Fina fars dagspresenter att köpa till pappa

22 okt, 2018 
AvIda Gustafsson
På söndag är det Fars dag. Men vad ger man till en som redan har allt? Här har vi plockat fram våra favoritpresenter till Pappa.
Annons

Söndagen den 11 november är det Fars dag och då kan vi passa på att skämma bort pappa. Bjud ut honom på en lunch, eller ge bort en present eller en upplevelse som ni kan göra tillsammans längre fram i vinter.

Här har vi tagit fram våra egna favoriter att ge till en pappa på Fars dag!

Värmande halsduk

Grön herrhalsduk från Stenströms

Med denna gröna halsduk i 100 procent ull från Stenströms kommer pappa inte att frysa i vinter. Läs mer och köp den här!

Bok om att våga

Misslyckas igen, misslyckas bättre
Misslyckas igen, misslyckas bättre – en titel som talar.

Misslyckas igen, misslyckas bättre av John Ajvide Lindqvist

Feminas skribent Elin Eklöf tipsade i Femina nr 11/2018:

Annons

En klok person (okej, det är min pappa!) brukar ibland säga ”man måste våga misslyckas för att kunna lyckas” och det har stannat kvar hos mig. Strävan efter att göra allting så väldigt bra kan lätt leda till att man inte gör någonting alls.

Därför kändes John Ajvide Lindqvists Misslyckas igen, misslyckas bättre (reklamlänk) med undertiteln Anteckningar om skräck och skrivande (Ordfront) som en så bra påminnelse om att perfektion är ett hinder för kreativitet.

Ajvide Lindqvist har inte skrivit någon regelrätt självbiografi utan mer en tankebok om skrivande, problem och glädjeämnen. Hans tillhörighet är skräcken men att få kika in i hans värld är hundra procent lustfyllt och inte läskigt alls. Ung som gammal: Våga prova, misslyckas och lyckas!

Bonusinfo: bokens illustratör och formgivare är artisten Love Antell.

God herrdoft

 

Annons

Perfekt present från Rituals att ge bort på Fars dag, denna låda innehåller duschskum, rakgel, after shave och en liten Eau de Parfum. Produkterna levereras i en snygg låda som går att använda till annat. Läs mer och köp här! (reklamlänk)

 

Snygg flasköppnare

Flasköppnaren Open Sesame från Skultuna har designats av formgivaren Eric Ericsson som också skrivit boken ”Ett brev till samhället” (reklamlänk)– vilket i sig är också ett kul presenttips! Denna flasköppnare i mässing är faktiskt så snygg att den förtjänar att ligga framme . Läs mer om flasköppnaren och köp den här. (reklamlänk)

Annons

En kashmirtröja

Prisvärd kashmirtröja för herrar från Asket

Visst förtjänar även en pappa lite lyx i bland? Denna tröja från svenska Asket är prisvärd och sköter han den rätt så håller den i flera säsonger. Tröjan är av 100 procentigt mongolisk kashmirull, stickad i Italien och sydd i Tunisien. Läs mer och köp tröjan här. (reklamlänk)

Ge bort en övernattning!

Ge bort en övernattning och middag. Det finns många bra ställen att välja på i landet, läs mer i vår lista över Sveriges 25 bästa hotell. Varför inte prova en mat- och vinhelg på Grythyttans Gästgiveri (reklamlänk)? Eller varför inte en spahelg,  både Ystad Saltsjöbad (reklamlänk) och Hotell Kust i Piteå (reklamlänk) erbjuder härliga avbrott i vardagen.

Annons
Salt Creek Spa i Ystad bjuder på härlig avkoppling och ro för själen.

Blommor

En vacker bukett med snittblommor är alltid fint att både ge bort och få, Om du vill ge bort en blomma som håller lite längre finns det massor av fina krukväxter att välja mellan.

Att ge bort den i en fin kruka är alltid lika trevligt, den här krukan i tidlös design och mässing som är fint tillsammans med gröna växter. Läs mer och köp den i vår shop!

Kruka i mässing från Femina Shop

En skön pläd

Denna pläden i vitt och granitgrått kommer från Brita of Sweden och är i 100 procent ull. Läs mer och köp den här! (reklamlänk)

Annons
Snyggt grafiskt mönstrad yllefilt från Brita of Sweden.

Pepparkvarn

En ordentlig pepparkvarn som maler hela pepparkorn kan lyfta en helt vanlig måltid. Denna svarta pepparkvarn från kocken Leif Mannerströms egna kollektion kommer dessutom i en snygg presentförpackning, läs mer och köp den i vår shop.

Snygg svart pepparkvarn

Lyxig morgonrock

Denna svarta badrock i 100 procent bomull fån Balmuir är mjuk och perfekt att ta på sig när det vankas långfrukost på helgen. Lägger du till ett par hundralappar kan du göra morgonrocken mer personlig genom att brodera in namnet på ryggen. Läs mer och köp den här.

Annons
Lyxig morgonrock från Balmuir.

 

Fina whiskyglas

Fina whiskyglas

Dessa vackra glas som säljs i 4-pack och kommer från Orrefors serie Sofiero Old Fashioned och de är lika fina att dricka whisky som lemonad i. Läs mer och köp här! (reklamlänk)

Korthållare

Denna korthållare i konjaksfärgat italienskt läder från Oscar Jacobsson har fyra fack för kreditkort och ytterligare ett fack för sedlar. Läs mer och köp den här! (reklamlänk)

Annons

Välgörenhet

Vad ger man till någon som har allt? Man måste förstås inte ge bort en massa saker, en fin gåva kan vara att skänka bort en slant till välgörenhet för att hjälpa någon som har det sämre eller bidra till forskning.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

 

Annons