Trendar: InredningMat och dryckResor

Fira mors dag på distans – 7 härliga tips

28 maj, 2020 
AvLisa Nilsson
På söndag, den 31 maj, är det morsdag, men under tider som är när coronaviruset härjar kan det bli svårt för många att träffa sin mamma och fira henne. Därför listar vi 7 olika sätt på hur du kan fira din mamma – fast på distans.
Annons

1. Säg det med ett kort

Om du skulle vilja välja den mer analoga vägen kan du skicka ett brev eller ett vykort till din mamma. Om du inte går och köper ett kort i en butik så kan du med vissa digitala tjänster ta en bild med din mobil och skicka – så kommer det fram som ett vykort.

2. Blomfång

Vad är inte bättre än att skicka ett fint fång blommor till sin mamma på dagen? Det finns flera sajter som erbjuder blomsterbud, där du kan välja och vraka mellan vackra buketter. De flesta har även så att man kan skicka med en hälsning till sin kära mor.

Det finns en uppsjö av sajter som erbjuder olika typer av gåvo-kit du kan beställa digitalt till din mamma.

3. Skicka en gåva

Precis som med blomsterbud kan man även skicka en liten gåva till sin mamma. Det finns massor av hemsidor som erbjuder diverse gåvo-kit som chokladboxar, trisslotter eller varför inte leta upp ett litet spa-kit!

Annons

4. Digital-middag

Om både du och din mamma har tillgång till mobil eller dator: med kamera – ja då kan ni via Facetime eller Zoom anordna en digital middag. Boka en tid med din mamma, bestäm en rätt ni båda tycker om och duka upp framför kameran. Trots att det är en skärm mellan er så ger det ändå en känsla av att få vara tillsammans. Den enda förutsättningen för detta är att ni har tillgång till teknik som gör det möjligt.

Via olika digitala tjänster kan du anordna en digital mors dag-middag för din mamma.

5. 5-kamp online

Vissa kanske vill fira generationer ihop, med barn och barnbarn. Då kan ni som ovan nämnt göra det digitalt. Bestäm en lekledare! Sätt upp en femkamp med grenar som: kasta lök i en hink från ett visst avstånd, tugga mariekex och se vem som kan vissla först eller se vem som kan tugga upp ett godissnöre utan händer snabbast. Ja, det är helt enkelt fantasin som sätter gränserna för era grenar.

Annons

6. Mors dag quizza

Skapa ditt eget quiz om din mamma – om ni är syskon kan du sedan låta de andra tävla för att se vem som kan mest om er mamma. Eller så kan du som mamma göra ett quiz och se hur mycket dina barn egentligen kan om dig. Skicka det digitalt, ses över dator eller mobil om ni inte kan träffas.

Bor du tillräckligt nära för att kunna träffa din mamma är picknick ett bra tips. Då kan ses och umgås utomhus på behörigt avstånd.

7. Picknick

Om du faktiskt har möjligheten att träffa din mamma, vad är inte bättre än en picknick då? Ni kan ses utomhus, med behörigt avstånd. Din kära mamma kanske har en favoritplats någonstans – bjud på hennes favoritfika eller middag. Skulle vädret inte tillåta en picknick kan man istället ha baklucke-fika. Bestäm plats och så sitter ni i respektive baklucka med skydd för lite regn och ni kan ändå umgås fast än på avstånd.

Foto: Shutterstock

Läs mer:

Annons