Trendar: InredningMat och dryckResor

Flygvärdinnan avslöjar: Vanliga misstagen du gör när du flyger

03 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografChristian Beutler/TT.
Får man fälla bak stolen på flygplanet, och vem är det egentligen som bestämmer om solskyddet på fönstret ska vara uppe eller nere?
Nu när allt fler börjar planera för att resa igen, så är det frågor man kan behöva svar på.
Flygvärdinnan Kat Kamalani avslöjar misstagen som många gör ombord på flygplanet.
Annons
5 saker flygpersonalen stör sig på att du görBrand logo
5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör

Flygvärdinnan Kat Kamalani har blivit en stor profil på appen TikTok, där hon delar med sig av sin vardag som flygvärdinna, och delar med sig av tips och tricks ombord på flygplanet.

Nu avslöjar hon vanliga misstag och missförstånd som passagerare gör på flygen, och ber följarna att undvika dem själv.

Bland annat avslöjar hon att det artiga är om personen med mittenplatsen får båda armstöden, eftersom den varken får tillgång till fönster eller gången.

– Om du sitter i mitten får du ha båda armstöden. Var inte personen som sätter sig vid fönstret, som får fönstret plus det yttre armstödet och sedan tar armstödet i mitten också, säger hon i videon.

Hon fortsätter:

– Och var inte den här personen, som sätter och ställer sig upp hur den vill, och som tar sitt armstöd och det andra armstödet. Den i mitten får mittenarmstödet, säger hon i videon och visar.

Annons

Fönsterluckan och att luta bak sätet – vad gäller ombord?

Och hur är det med luckan för fönstret då, vem bestämmer över den? Det gör personen med fönsterplats, slår Kat fast.

– Det kan suga men den som sitter vid fönstret får bestämma om fönstret. Om du inte sitter där får du, tyvärr, inte göra det. De bestämmer. Du kan fråga snällt, men om de inte vill behöver de inte, säger hon.

Ett evigt irritationsmoment för folk som flyger är om personen framför bestämmer sig för att fälla bak sätet. Men enligt flygvärdinnan är det något man får tugga i sig – vill man luta sig bak har man rätt att göra det.

– En annan impopulär åsikt är, om planet inte lyfter eller landar, att du får luta stolen bakåt. Du betalar för den stolen och flygbolagen designar dem för att du ska kunna luta dig bakåt. Tjejer, luta stolen bakåt så att du sitter mer bekvämt.

Annons