5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör
0:57

Efter reklamen: 5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör

(0:57)

Slå på ljud

Flygvärdinnan Kat Kamalani har blivit en stor profil på appen TikTok, där hon delar med sig av sin vardag som flygvärdinna, och delar med sig av tips och tricks ombord på flygplanet.

Nu avslöjar hon vanliga misstag och missförstånd som passagerare gör på flygen, och ber följarna att undvika dem själv.

Bland annat avslöjar hon att det artiga är om personen med mittenplatsen får båda armstöden, eftersom den varken får tillgång till fönster eller gången.

– Om du sitter i mitten får du ha båda armstöden. Var inte personen som sätter sig vid fönstret, som får fönstret plus det yttre armstödet och sedan tar armstödet i mitten också, säger hon i videon.

Badvakt, spion och busschaufför – här är världsledarnas tidigare jobb

Hon fortsätter:

– Och var inte den här personen, som sätter och ställer sig upp hur den vill, och som tar sitt armstöd och det andra armstödet. Den i mitten får mittenarmstödet, säger hon i videon och visar.

Fönsterluckan och att luta bak sätet – vad gäller ombord?

Och hur är det med luckan för fönstret då, vem bestämmer över den? Det gör personen med fönsterplats, slår Kat fast.

– Det kan suga men den som sitter vid fönstret får bestämma om fönstret. Om du inte sitter där får du, tyvärr, inte göra det. De bestämmer. Du kan fråga snällt, men om de inte vill behöver de inte, säger hon.

7 roliga test från Bäst i test att göra själv hemma

Ett evigt irritationsmoment för folk som flyger är om personen framför bestämmer sig för att fälla bak sätet. Men enligt flygvärdinnan är det något man får tugga i sig – vill man luta sig bak har man rätt att göra det.

– En annan impopulär åsikt är, om planet inte lyfter eller landar, att du får luta stolen bakåt. Du betalar för den stolen och flygbolagen designar dem för att du ska kunna luta dig bakåt. Tjejer, luta stolen bakåt så att du sitter mer bekvämt.

7 saker personalen i klädbutiker stör sig på att du gör

Mest läst