Trendar: InredningMat och dryckResor

Folkvettsexperten Magdalena Ribbing är död

29 sep, 2017 
AvMalin Karlberg
Den folkkära journalisten Magdalena Ribbing har avlidit vid 77 års ålder efter en tragisk olycka.
Annons

Magdalena Ribbing, hyllad författare, journalist och folkvettsexpert, har i dag avlidit efter en fallolycka, skriver DN.se. Hon blev 77 år gammal.

Olyckan inträffade under förberedelserna inför en lunch Magdalena Ribbing skulle ha för några vänner, enligt tidningen. Hon fördes till sjukhus i ambulans men hennes liv gick inte att rädda.

Ribbing har jobbat för Dagens Nyheter sedan 1970 och blivit mest känd för sina frågespalter om vett och etikett. Med knivskarp humor och värme har hon guidat svenskarna i hur man bör och inte bör bete sig i sociala sammanhang.

Hon har även skrivit ett flertal böcker och sommarpratat i P1 vid två tillfällen, samt medverkat i tv-produktioner vid kungliga bröllop och Nobelfester.

– Med stor sorg har vi på DN mottagit beskedet om Magdalena Ribbings bortgång. Hon var en kär vän och kollega. Hon var med oss alldeles nyss. Det är chockartat att hon inte längre lever, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Källa: DN.se

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons