Bara i år har 18 skolskjutningar inträffat på skolor runt om i USA, varav 11 har haft skadlig och dödlig utgång. Efter den senaste dödsskjutningen på en skola i Parkland, Florida rapporterar amerikanska medier om att föräldrar runt om i landet frågar sig nu hur de kan skydda sina barn när de går till skola.

En långsiktig lösning som många pratar om just nu är förstås en lagändring som begränsar vapentillgång. Men en annan lösning, som kan hjälpa på en gång är också hjärtskärande – en skottsäker skolryggsäck.

Läs även: Barn förbjuds att leka krig på förskola

Förutom att ha plats för skolböcker, lunchlåda och pennskrin kan ryggsäcken även användas som en sköld och skydda mot vapenkulor.

Företaget som tillverkar ryggsäckarna uppstod efter skolskjutningen på Virginia Tech för 11 år sedan, när grundaren helt enkelt ville skydda sina egna barn genom att anpassa skottsäkra västar så att de fick plats i barnens skolväskor. Sedan ville andra föräldrar ha likadana väskor och företaget grundades.

Läs även: Jessica Almenäs: ”Jag blev anmäld till socialen – de tyckte jag misskötte barnen”

Ryggsäckarna om säljs i dag med integrerade skydd i kevlar och försäljningen toppar efter varje skolskjutning. Realitystjärnan Kim Zolciak Bierman i Real House wifes of Atlanta la i förra veckan, efter skolskjutningen i Florida, upp en instagrambild på skottsäker skolryggsäckar inför sina 1,2 miljoner följare. I inlägget, som snabbt fick över 30 000 likes skriver hon:

”Jag frågade precis Kroy vad vi som föräldrar kan göra för att skydda våra barn varje dag i denna galna sorgliga värld. Han sa, ”det bästa vi kan göra nu är att köpa skottsäkra skolväskor” och vet ni, jag gjorde precis det! Det är bättre att ha någonting än ingenting alls. Jag tänkte bara dela med mig av den tanken med er. Detta var den första jag hittade på Amazon så jag köpte den. Den är certifierad”.

https://www.instagram.com/p/BfMqF8WB-ZN/?taken-by=kimzolciakbiermann

Källa: New York Magazine/The Cut 

Läs även: Anna försökte rädda Olof Palmes liv: ”Civilkuraget stod mig väldigt dyrt”

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: