Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

Formgivaren Lisa Bengtsson: ”Jag tummar aldrig på kvalitén”

06 maj, 2019 
AvNadja Jönsson
Formgivaren som är aktuell med en trädgårdskollektion för Ellos berättar om arbetsprocessen när ett nytt mönster blir till, vad hon inspireras av och om sin egen garderob.
Annons

LISA BENGTSSON

ÅLDER: 37 år.
YRKE: Formgivare och mönsterdesigner.
BOR: Stockholm.
FAMILJ: Maken Niclas, tvillingarna Jack och Elliot, 9, samt Betty, 3 år.
AKTUELL: Med en kollektion av trädgårdskonst för Ellos Home (reklamlänk).

 

MINA MÖNSTER ska man känna någonting för när man ser. Inspiration hittar jag i karaktärer, mode och livet självt, i mina barn och familj, situationer, djur, resor och upplevelser. Allt läggs i en bank och plötsligt hittar något hem. Mitt i arbetsprocessen känner jag mig oftast smått galen, men det slutar alltid med kärlek.

HEMMA HOS MIG är det livat och alltid något på gång. Det ska kännas hemtrevligt och vi har ganska mycket av allt – på väggarna har jag många tavlor, gillar tapet och färg, textilier, puffar, böcker, men allt har sin plats så det är inte rörigt utan mysigt. Jag älskar vårt hem och att vara hemma. Vi har nyligen flyttat till ett nytt hus och det är så roligt och spännande att lära känna och inreda det. Det känns som att vi kommer att bo där länge, så det får växa fram hur varje rum ska se ut.

Annons

TRÄDGÅRDPRYLAR … är det inte konstigt att vi inte har fler av dem!?

NU NÄR VÅREN KOMMER får jag äntligen stoppa fingrarna i jorden och

ta tag i vår nya trädgård med 1 700 äppelträd, gamla rabatter, ogräs. Givetvis finns det plats för ett och annat stort körsbär och några morötter från min kollektion.

DÅLIGT SAMVETE är sååå 2018. Jag jobbar inte med det i år!

I MIN GARDEROB är det mycket mönster och färg. Leopardmönster går att matcha med allt om ni frågar mig. Kläder och mode är en stor inspiration i mitt arbete. Jag älskar märken som Rodebjer och Ganni, som jag tycker designar för en kvinna som mig. De har snygga snitt, bra material och mönster som jag älskar. Just nu har vi en tillfällig garderob hemma – ett helt rum (!) – där jag nyligen har färgkoordinerat alla mina kläder. Så lyxigt! Men vi får se hur länge det håller …

PÅ FÖTTERNA vill jag ha klackar men slutar alltid i platta skor. Den gyllene medelvägen blir ett par westernboots från Ganni eller ett par slingback-favoriter från Dior.

Annons

JAG TUMMAR ALDRIG PÅ kvalitén i framställandet av mina mönster. Jag sitter tills jag är helt nöjd, nästan tills ögonen trillar ut.

EN RIKTIGT BRA SÖNDAG börjar med sovmorgon och att jag vaknar upp till att barnen leker och min man skramlar med frukosten. Han är fenomenal på frukost. Smoothie, nybakat bröd från bästa bageriet, amerikanska pannkakor, frukter, marmelader, goda ostar, parmaskinka, fet delikatessyoghurt … Ja, ni hör ju.

VÅR FAVORITUTFLYKT är att åka ut i vår motorbåt på västkusten på jakt efter den bästa ön, med fikakorg i högsta hugg. Det salta vattnet som glittrar i solen och känslan av havets storhet, det är lycka för mig.

JAG LÄNGTAR EFTER att få göra mönster till en klädkollektion. Modevärlden är lite modigare än inredningsbranschen och tar ut svängarna med färg och mönster och kombinationer. Tänk Kenzo och Gucci.

LIVET HAR LÄRT MIG att inga stekta sparvar flyger in i munnen. Det brukar min pappa alltid säga.

Annons

Se några favoriter ur kollektionen Studio Lisa Bengtsson by Ellos här:

Fågelbad i form av en kanin som håller upp ett salladsblad. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

lisa bengtsson ellos

Väskdekoration Pompom bestående av 8 körsbär i fuskpäls med gröna blad i skinnimitation. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

lisa bengtsson körsbär

Digitaltryckt poster i A3-mått. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
vinter poster lisa bengtsson

Assiett Crazy Hazy i fältspatsporslin. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

studio lisa bengtsson
tapet svärmor

Bricka Boudoir i laminerat tyg på björkfanér. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
lisa bengtsson bricka

Kruka Janne-Ho i lackad betong med en höjd på 50 cm. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

studio bengtsson

Läs även:

Annons