seriosrelation

I dejtingfasen lär vi känna varandra och tenderar att vara måna om att visa oss från vår bästa sida. Men vad är det egentligen som signalerar att en kärleksrelation har gått från att vara en ytlig förbindelse till att djupna och bli ett seriöst förhållande?

Enligt en stor brittisk undersökning utförd av Relate, Marriage Care och Relationships Scotland finns det ett tydligt tecken som par i dag anser är det främsta beviset för att relationen är seriös.

Och nej, det handlar inte om en ring på fingret, att bo tillsammans eller att ha träffat varandras föräldrar. Det främsta tecknet är istället att vi pratar med varandra om våra problem.

Läs mer: 6 faktorer som gör att kärleken varar för evigt

Att dela med sig av orostankar, svårigheter och misslyckanden gör att relationen djupnar och vi kommer närmare varandra. Det kräver nämligen att vi sänker garden och visar oss sårbara inför varandra. När vi låter vår partner lyssna och hjälpa oss med våra problem släpper vi också in honom eller henne i vårt känsloliv och bygger tillit.

Om du och din partner vågar öppna upp er för varandra är det med andra ord ett betydligt starkare tecken på kärlek än all världens rosor och smycken.

FOTO COLOURBOX

Missa inte att läsa:

5 vanliga myter om lyckliga par
Så ofta bör du ha sex för att må bra
8 saker lyckliga par säger till varandra
Kommer er relation att hålla?

Mest läst