Gert Wingårdh är Sveriges mest kände arkitekt och ägare till den stora och prisade firman Wingårdhs. Numera är han också ett känt ansikte i tv, där han tillsammans med Pernilla Månsson Colt träffar personer som förverkligar sina boendevisioner i Husdrömmar. Årets säsong är den femte.

– Jag har nog gått från C-kändis till B-kändis nu, ha ha, säger Gert Wingårdh. Människor kommer fram och säger att de inte vill störa, men bara berömma ett så trevligt program. Det känns som att man är populärast i klassen.

Läs även: Arkitektens bästa råd inför en renovering 

Annat var det under skoltiden då Gert från Skövde flyttade till Göteborg mitt under tredje klass och hade svårt att komma in i den nya gemenskapen.

– Nu i efterhand har jag nog förträngt mycket, berättar han. Men jag minns att det var svårt att få vänner. Det satte spår, och skapade kanske en revanschlust.

Sin bas har han i dag med hustrun Karin i ett ombyggt gammalt torp utanför Marstrand, där de njuter långt ifrån jobbets hektiska miljöer. Men yrket innebär ständiga resor för Gert, som trots allt kan känna sig hemma på många platser.

– En del av mig bor här, en annan bor centralt i Göteborg, en tredje på Rival i Stockholm och en fjärde på Gamla Väster i Malmö. Det är en otrolig förmån med det moderna livet. Man behöver inte bo på ett ställe och ha all sin identitet där.

Husdrömmar sänds måndagar kl 20.00 i SVT1. Programmet finns också på SVT Play.

Hela intervjun läser du i FEMINA nr 03/2018 som finns i butik just nu! 

AV ELIN LILJERO ERIKSSON

FOTO RICKARD L ERIKSSON & ANDER STRÖMQUIST/SVT

 

 

Utvald läsning

Femina