lussekattsdräkt pressbyrån luciatåg

De komma från Pepparkakeland – marscherande rakt in i Luciatåget – de brunklädda pepparkaksgubbarna med den kristyrprydda hatten på sné. Men snart får pepparkaksgubben konkurrens om sin hittills ohotade plats som Luciatågets enda fikainslag.

Lika älskad som pepparkakan är ju den gyllene lussekatten, och nu går det äntligen att klä ut sig även till en saffransbulle.

Det är Pressbyrån som i år tagit fram en lussekattskostym med russin på, för den som vill se ut som det läckra bakverket – eller kanske snarare, för den som vill klä ut sitt barn eller barnbarn. Än så länge finns den nämligen endast i en barnstorlek som passar 5- till 9-åringar.

Säljs i limiterad upplaga

– Vi på Pressbyrån har länge funderat över varför pepparkakan varit ensamt bakverk i luciatågen. Lussekatten är ju självskriven på Lucia och borde såklart också synas i tågen. Därför gjorde vi slag i saken och tog i år fram vår egen lussekattsdräkt, säger Lennart Schultz, kommunikationschef på Pressbyrån.

Lussekattsdräkten säljs i limiterad upplaga i samtliga av Pressbyråns 300 butiker och kommer att kosta 199 kr. Den börjar säljas på måndag, 2 december inför landets alla Luciatåg på Lucia, 13 december.

Med dräkten får man även texten till den nyskrivna julsången ”Saffansbagare”, som beskrivs som ”en hyllning till lussekatten”.

 

Läs mer:

Nu kommer cidern till smakar saffran – perfekt till julbordet!

Vi har provsmakat årets julnyheter – se hela listan

Så gör du egen gölwein

Mest läst