Trendar: InredningMat och dryckResor

GT-slushies med vattenmelon: Så gör du drinken

15 jun, 2020 
AvEmma Castman
Tycker du om drinkar smaksatta med gin, samtidigt som du älskar vattenmelon? Då är den här svalkande GT-slushen definitivt något för dig.
Annons
3 ROSA SOMMARDRINKARBrand logo
3 ROSA SOMMARDRINKAR

En varm sommardag är frysta drinkar alltid välkommet. Adderar du dessutom melon till din svalkande dryck är sommarkänslan definitivt ett faktum.

Här är ett recept på en frusen gin och tonic-drink smaksatt med vattenmelon, perfekt som fördrink till nästa middagsbjudning:

GT-slush med vattenmelon – så gör du

1 glas

Du behöver:

Vattenmelon

5 cl gin (valfri sort)

Tonicvatten

Citron

Myntablad

Gör så här:

1. Börja med att skära bort skalet från melonen och dela den sedan i mindre kuber.

2. Placera vattenmelonen på ett fat och ställ in i frysen till det att bitarna är frusna (minst tre timmar).

3. Placera den frysta melonen tillsammans med gin, tonicvatten och saften från en citron i en bunke. Mixa till det att drinken är slät och har en känsla av slush. Ju mer fryst melon du adderar desto mer isig blir konsistensen.

4. Häll upp i ett glas och servera med ett par myntablad på toppen.

Vattenmelonen kan vara i frysen i tre månader. Vill du förbereda dina drinkar innan gästerna kommer kan färdigblandade slushies förvaras i frysen i upp till 30 minuter innan servering.

Gillar du tanken på en frusen sommardrink men ogillar vattenmelon? Det går lika bra att byta ut melonen mot till exempel hallon, svarta vinbär, blåbär, körsbär eller aprikoser. Låt fantasin flöda!

Foto: TT/Shutterstock

Artikelinspiration: Simply Delicious

LÄS MER:

Annons