Restaurangen är precis så dekadent inredd som vi förväntar oss av Gucci och ansvarig för menyn är ingen mindre än kocken Massimo Bottura som tidigare belönats med tre Michelin-stjärnor.

Läs även Italienska modehuset lanserar inredningskollektion

Se bilderna av inifrån Gucci Garden här!

På markplan av det nyrenoverade medeltidspalatset från 1359, Palazzo della Mercanzia, möts besökarna av en bazarliknande butik där helt unika plagg, accessoarer och inredning säljs som inte säljs i några andra Guccibutiker.

Restaurangen Gucci Osteria har endast 50 platser och gissningsvis kan reservation vara på plats om man vill ha bord. Menyn är skapad av Massimo Bottura som belönats med tre Michelin-stjärnor och du hittar både klassiska rätter som risotto och tortellini såväl som lyxiga versioner av hamburgare och korv med bröd.

På över plan inryms Guccis utställning av tidigare och nya kollektioner.

Ansvarig för utformingen av Gucci Garden är designern och Guccis kreativa chef Alessandro Michele. Namnet till trots finns ingen trädgård utan refererar till Micheles förkärlek till blommönster som har blivit något av Guccis signatur.

En liten biograf hittas också i det nya konceptpalatset.

I utställningen möts besökarna av en blandning av videokonst, tavlor och klädesplagg. ”Byggnaden är fantastisk historisk plats och jag ville fylla den med liv och vitalitet” förklarar Alessandro Michele under invigningen.

För att ta del av Guccis värld kostar det 8 euro i inträde där hälften av pengarna går till restaureringsprojekt i Florens.

Läs även Kungliga Nobelklänningar visas på ny modeutställning

Bilder: Gucci.com

 

Mest läst