Rent rationellt så vet jag att jag inte behöver något, för visst har jag så mycket grejer i både skåp, lådor, på vinden, på landet och hemma hos mamma? Det är ju ändå lite så att man får lite hjärtklappning och miljöångest bara man tänker på det.

(Men ska man ha något så ska det vara något som håller länge och som verkligen ger valuta för pengarna. Vilket ofta resulterar i att jag ofta önskar mig obscent dyra julklappar som ingen ändå har råd att köpa. Så nog är det hållbart ändå…)

Men sen finns det ju den där kategorin ”Villhöver”, saker och ting som är oemotståndliga men som man verkligen inte alls behöver, men de är så fina att man inte kan låta bli.

Den listan är tydligen något större än vad jag egentligen vill erkänna.

Bäddset i lyxigt bomull från Alva Linen

Ett lyxigt bäddset i faitradebomull som man kan sova gott i om natten. Från Alva Linen.

Läkare utan gränser

Foto: Medecin Sans Frontièrs

En gåva som gör extra gott. Fram till den 5 januari 2020 så dubblar fastighetsmiljardären Roger Akelius stiftelse Akelius Foundation din gåva till välgörenhetsorganisationen Läkare utan gränser. Klicka här för att ge en gåva.

Kolonnvaserna av Carina Seth Anderson för Skrufs glasbruk är så otroligt bastanta och vackra samtidigt.

En mjuk och varm halsduk i mjuk merino- och kashmirull är alltid en bra idé (särskilt när den förra har försvunnit under oklara omständigheter). Från Asket. (reklamlänk från Apprl)

Nu när vi snart har ätit oss runt kvarteret där vi bor behöver vi nya projekt. Det här är en bok att där sidorna definitivt kommer att öronmärkas! Jag kommer aldrig stå handfallen och tom på bra matidéer när släkt och vänner kommer på besök framöver. Jonas Crambys hyllade Stockholm för foodisar är därför en alldeles utmärkt julklapp.

Pappersböcker i all ära, efter att den senaste tiden läst en rad tunga inbudna böcker förstår jag nu charmen med skärmen! Dessutom är det lättare att läsa när det är mörkt, perfekt om du inte kan lägga ifrån dig boken på kvällen, men din sambo har släckt sin lampa för längesen. Och tänk när man ska ut och resa, vad mycket plats man får över i handbagaget när du bara behöver packa ner en läsplatta. Läsplatta Kobo Libra H20 från Rakuten Kobo.

Om ni vill läsa något i jul rekommenderar jag: Silvia Avallones — Där livet är fullkomligt (Natur & Kultur). (reklamlänk från Adtraction)

Den vackra kaffetermosen i Sigvard Bernadottes design för Georg Jensen (reklamlänk från Adtraction) har stått på min önskelista länge. Tänk om den finns under granen i år?

Att Dr Dennis Gross djuprengörande Pore perfecting och Refining serum (reklamlänk från Adtraction) skulle kvala in här på denna lista förstod jag i samma sekund som jag läste om det i vår skönhetsredaktör Jessica Blockström Hembers blogg. När detta serum laserades i USA sålde det slut på bara några veckor och den har fåt fina recensioner världen över.

Ett snyggt och stilrent halsband med cirkelformad berlock i 14K återvunnet guld, från Norrfolks.

I mellandagarna vill jag mysa i sköna kläder. Då hade det varit alldeles, alldeles underbart att kunna skrota runt i tröja (reklamlänk från Apprl) och byxa (reklamlänk från Apprl) i mjuk ribbstickad kashmir, som detta set från Soft Goat.

Rejäla kängor! Med dessa hade jag kommit ungefär en bra bit ovanför snö och slask, perfekt i vinter. Från Ganni.

Hoppas att du läser det här, tomten.

Läs mer: 

11 klänningar som är snygga både till fest och vardag

Håll stilen och värmen med stickade plagg vintern 2019

Bidra till välgörenhet i år – 9 julklappar som räddar liv

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: