Fotografen Marcos Alberti, som slog igenom stort med sitt projekt som visade hur vårt utseende förändras efter ett, två och tre glas vin, har precis slutfört ett nytt fotoprojekt i samma stil.

Den här gången handlar det i stället om sex, och mer specifikt kvinnors njutning. Tillsammans med Smile Makers, som gör intimprodukter för kvinnor, har han skapat ”O project”, för att bryta ner stigmat kring kvinnors sexualitet genom att lyfta fram det ofta tabubelagda ämnet som är kvinnors onani.

”Kvinnors sexualitet är ofta överskuggat av skam och tystnad. Tillsammans med Marcos har vi kunnat skapa de här bildserierna för att vända uppochner på det sociala stigmat kring kvinnlig sexualitet och uppmuntra normaliseringen av kvinnors njutning, säger Smile Makers brand manager, Fan Yang, till Indy 100.

När projektet inleddes fick Marcos först in över 2 000 ansökningar från kvinnor som var intresserade av att bli fotograferade, men allt eftersom han förklarade vad som skulle ske backade många av dem ur. Till slut återstod 22 stycken som ville låta sig fotograferas, från bröstkorgen och uppåt, samtidigt som de onanerade.

”Ett av mina största orosmoment med det här projektet var att få kvinnorna att känna sig trygga i studion. Jag skapade en gardin med ett litet hål för kameran, men jag visste inte om de skulle kunna koppla bort att kameran var där, men det gjorde de”, säger Fan Yang.

 

Fotografen Marcos Alberti berättar att humor har gjort det lättare att få fram de äkta känslorna och uttrycken i projektet.

”När man närmar sig det tabubelagda ämnet sex med humor öppnar människor upp sig och delar sina åsikter friare, vilket kan leda till en monumental förändring i människors mentalitet”, säger han.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Studie: Så många gånger kommer du ha sex under din livstid

Köp sexleksaker från Femina

Nu kan du köpa spännande och härliga intimleksaker direkt från Femina! Produkten levereras i ett diskret paket och har ett års garanti.