Trendar: InredningMat och dryckResor

Här är appen som tvingar ditt barn att svara på sms

23 aug, 2017 
AvJoel Linde
Om du försökt få tag på ditt barn utan framgång kan den här appen vara lösningen. Men inkräktar den för mycket på barnets privatliv? Läs och avgör vad du tycker.
Annons

Att få tag på sin tonåring är ibland inte det lättaste, även om hen fått den där mobilen som det tjatades om i flera månader. Och när en förälder vill få tag på sitt barn och barnet inte svarar är det lätt att oroligheten kickar in.

Tonårspappan Nick Herbert tänkte att han skulle använda sina tekniska färdigheter för att hitta en lösning på detta problem. Han skapade appen ReplyASAP (Betyder ”Svara så fort som möjligt”) för att kunna skicka meddelanden som inte går att ignorera.

Även om mottagarens telefon är inställd på ljudlöst läge kommer den börja låta när du skickar meddelandet via appen. Mobilen fortsätter att ljuda tills mottagaren väljer att antingen snooza i tre minuter eller trycka avbryt. I vilket fall som helst får avsändaren en notis om vad mottagaren har tryckt, så att du åtminstone vet att din tonåring fortfarande har sin mobil.

Låter det överdrivet? Kanske, och appen bör väl inte missbrukas då meningen är att den ska användas i särskilt viktiga lägen. Men när 13 sms redan har skickats och du fortfarande inte fått något svar från din tonåring kan den vara ett bra nästa steg.

Appen finns för närvarande bara för Android men en version för Apple iOS är på väg.

Annons