Trendar: InredningMat och dryckResor

Här är årets Rosa band – designat av Bea Szenfeld

14 sep, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Varje år drabbas 8000 kvinnor av bröstcancer. Genom att köpa det Rosa bandet bidrar du med pengar till forskning för att bekämpa sjukdomen.
Annons

Det är modedesignern Bea Szenfeld som i år fått uppdraget att designa det Rosa bandet för Cancerfonden. Bandet, som är utformat som en stege, är tillverkat av slitstarkt papper.

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger hon i ett pressmeddelande.

Det Rosa bandet säljs för att sprida kunskap kring cancer och kostar 40 kronor.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden i pressmeddelandet.

Läs också:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons