Trendar: InredningMat och dryckResor

Här är årets vinterpratare i P1

27 dec, 2016 
AvIda Gustafsson
I jul och nyår sänds Vinterpratarna i P1, på juldagen klockan 13.00 sänds det första programmet med skådespelaren Olof Wretling. Här är listan på alla som pratar i Vinter i P1.
Annons
Olof Wretling

25/12 Olof Wretling, skådespelare, 41 år från Umeå men bosatt i Karlstad. Olof Wretling är känd från humorkollektivet Klungan och radioprogrammet Mammas nya kille. Det är också femte gången som Olof Wretling röstas fram av lyssnarna till Vinterpratare, han har tidigare också varit sommarvärd 2011. Han kommer att prata om hur man stöttar en vän i sorg och om Värmlands sämsta hantverkare.

StinaStoor

26/12 Stina Stoor, författare, 34 år från Balåliden, debuterade med novellsamlingen Bli som folk 2015. Hon kommer att prata om vår vilja att göra fiskpinnar av fisk, sin pappas demenssjukdom, att inte vilja besöka honom och om hennes behov av att rädda deras gemensamma förflutna, som hennes barndom i Västerbotten. Hon har tidigare varit sommarvärd 2016.

Annons
Emil Jensen
Edward Blom

28/12 Edward Blom, gastronom, kulturhistoriker, författare, 46 år, bosatt i Stockholm. Edward Bloom är en känd matprofil som älskar det överdådiga som föreläser och skriver om mat-, kultur- och näringslivshistoria. Han är också känd genom att sitt deltagande i flera matlagningsprogram och historiska serier. Edward Blom kommer berätta om första gången han åt ostron och om sin värsta matupplevelse i sitt Vinter i P1.

Annons
Sakine Madon
Tomas Sjödin

30/12 Tomas Sjödin, författare, pastor, föreläsare, 57 år bosatt  Säve uppväxt i Kramfors. Han har för fjärde gången röstats fram till att vara Vintervärd, han har dessutom varit sommarvärd två gånger. Han har tidigare gett ut böcker om sin tro och hur det är att förlora två av sina söner i en hjärnsjukdom. Tomas Sjödin kommer att vinterprata om att välja ljuset i mörk värld om att tro fram det bästa i varandra.

Annons
Martina Haag

31/12 Martina Haag, författare, manusförfattare, skådespelare, 52 år, kommer att sända sitt Vinterprat från sitt kök i villan i Bromma. Martina Haag som gett ut nio böcker, varav den senaste Det är något som inte stämmer, blev framröstad till Årets bok av svenska folket och har sålts i över 300 000 exemplar. Hon är också känd för sin medverkan i SVT:s På spåret, där hon kommit etta och tvåa.

Som vintervärd kommer Martina Haag att prata om fester och hur det kom sig att hon en nyårsnatt satt ensam på en tunnelbanestation utklädd till Orup.

Annons
Jesper Rönndahl

1/1 Jesper Rönndahl, programledare, komiker, 37 år, bosatt i Stockholm men uppväxt i Veberöd utanför Lund. Han turnerar som stå upp-komiker över hela Sverige, författare till boken Framtiden – en illustrerad guide, har i flera omgångar varit programledare i radio, exempelvis Institutet i P3 och Hej Domstol. Han har dessutom vunnit På Spåret i SVT två gånger. Jesper Rönndahl kommer att ägna sitt Vinterprat till att prata om vad som är sant eller inte och hur det har förändrat historien samt honom själv.

Foto Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

Annons