Trendar: InredningMat och dryckResor

Här är Sveriges populäraste arbetsplatser

09 aug, 2020 
AvEmma Castman
Storföretag som Spotify och Scania är favoriter när svenskarna får betygsätta sina arbetsgivare. Här listar vi landets mest populära företag just nu.
Annons

Med hjälp av karriärforumet Glassdoor har sajten Jobbland rankat de storföretag som flest svenskar trivs med att arbeta för. Undersökningen baseras på recensioner från tidigare medarbetare på bolagen – och i botten på listan ligger värdehanteringsföretaget Loomis som endast fått 2,8 av 5 i betyg av sina anställda.

Toppen domineras i stället av skogsindustriföretaget SCA, som med sina 4,8 i betyg kammar hem förstaplatsen på årets ranking. Nedan listar vi de tio mest populära arbetsgivarna bland Sveriges största företag:

Populäraste arbetsgivarna 2020

1. SCA

Bransch: Skogsindustri

Betyg: 4,8 av 5

2. EQT Group

Bransch: Investmentbolag

Betyg: 4,4 av 5

3. Spotify

Bransch: Musikstreaming

Betyg: 4,4 av 5

4. IFS

Bransch: It-bolag

Betyg: 4,3 av 5

5. Swedbank

Bransch: Bank

Betyg: 4,2 av 5

6. Volvo Cars

Bransch: Biltillverkare

Betyg: 4,2 av 5

7. Scania

Bransch: Lastbils- och busstillverkare

Betyg: 4,1 av 5

8. Astra Zeneca

Annons

Bransch: Läkemedelsbolag

Betyg: 4,0 av 5

9. Atlas Copco

Bransch: Industribolag

Betyg: 4,0 av 5

10. Skanska

Bransch: Byggbolag

Betyg: 4,0 av 5

Datan samlades in den 13 juni av Jobbland och baseras på betyg från karriärforumet Glassdoor. Här kan du läsa mer om undersökningen.

Coronapandemin och arbetsmarknaden

Coronapandemin har påverkat antalet jobbtillfällen avsevärt och arbetsmarknaden är mer ostabil än på länge. Enligt statistik från SCB och Tillväxtverket är närmare en halv miljon svenskar nu arbetslösa, och drygt 571 000 stycken permitterade.

Beroende på om en andra våg av viruset drabbar oss senare under året eller inte, räknar OECD (Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling), i sin senaste prognos att mellan 9,4 procent och 12,6 procent av den globala arbetskraften kommer vara arbetslösa under fjärde kvartalet 2020.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons