Nog är Stellan Skarsgård ett känt ansikte på bioduken, men han har också konkurrens från några av sina barn. Nedan rullar vi ut den röda mattan för Skarsgårds family of fame.

Alexander Skarsgård

Som Johan spelar Skarsgård mot Sara Sommerfeld i den romantiska drama-filmen Vingar av glas, från 2000.

Tillsammans med lillebror Bill medverkar Alexander i filmen Järngänget.

2001 debuterar Alexander internationellt som Meekus i komedifilmen Zoolander – med stjärnor som Ben Stiller och Owen Wilson.

Alexander Skarsgård

En ung Alexander Skarsgård från filmen Hundtricket Foto: Ola Torkelsson / TT

I den svenska rom-comen Hundtricket, från 2002, spelar Alexander Skarsgård Micke – killen som tipsar om hur hundtricket funkar för att ragga upp brudar. Rollen som Micke blev gulbaggenominerad.

I serien True Blood kan man se Skarsgård den förstfödde som den hunkiga vampyren Eric. Från 2008 till 2014 medverkade Alexander i den amerikanska hit-serien.

Tvättbrädans ansikte utåt

I Lady Gagas musikvideo av Paparazzi, från 2009, medverkar Alexander som Gagas “pojkvän”.

Skarsgårdbröderna Gustaf och Alexander medverkar i filmen Puss, från 2010.

2011 spelar Alexander tillsammans med pappa Skarsgård i Lars von Triers Melancholia.

År 2014 svingar sig Alexander in som Tarzan på bioduken i filmen Legenden om Tarzan. Hans medverkande är nog något många sent ska glömma, mycket tack vare tvättbrädan till mage. Me, Tarzan – You, Jane.

Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård var något mer avklädd i filmen Legenden om Tarzan – då blev han ett ansikte utåt för tvättbrädan Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Som våldsam make till Nicole Kidman medverkar Skarsgård i tv-serien Big little lies, 2017, en roll han får en Golden globe för år 2018.

Gustaf Skarsgård

Mot pappa Skarsgård spelar Gustaf i filmen Täcknamn coq rouge från 1989.

År 2003 filmatiseras Jan Guillous roman Ondskan, i vilken Gustaf spelar överklasskillen och mobbaren Otto Silverhielm. Motspelare är Andreas Wilson – som den förtryckte Erik Ponti.

Gustaf Skarsgård och Andreas Wilson

Gustaf Skarsgård och Andreas Wilson spelade tillsammans i Ondskan Foto: Karin Törnblom / TT

2006 är Gustaf med i den svenska filmen Förortsungar, som han vinner en guldbagge för år 2007.

Som kung Knut Eriksson medverkar Gustaf Skarsgård i Arn-filmerna: Tempelriddaren och Riket vid vägens slut, från 2007 respektive 2008.

I komedifilmen Partik 1,5, från 2008, spelar Gustaf Göran Skoogh – gift med Sven Skoogh (Torkel Petersson). Paret förväntar sig en adoptivson på 1,5 år men får istället den 15-åriga strulpellen Patrik.

Torkel Petersson och Gustaf Skarsgård

Torkel Petersson och Gustaf Skarsgård spelar i Partrik 1,5 ett gift par. Foto: Karin Törnblom / TT

År 2010 Hollywood-debuterar Gustaf Skarsgård i filmen The way back – om en grupp fångar som flyr från ett Gulagläger i Sibirien. Som Voss får Gustaf spela mot stora namn som Colin Farrell och Ed Harris.

Från förortsunge till Hollywoodkändis

Framgången fortsätter och Gustaf medverkar i den verklighetsbaserade filmen Kon-Tiki från 2012, som dessutom är den dyraste filmen i norsk historia. Gustaf spelar svensken Bengt Danielsson.

2013 medverkar Gustaf Skarsgård i den populära serien Vikings, i vilken har spelar den något excentriske skeppsbyggaren Floki. Serien har fem säsonger och den senaste hade premiär 2017.

Den ena serien efter den andra, år 2018 spelar Gustaf Skarsgård Karl Strand i science fiction-thriller-serien Westworld.

Gustaf Skarsgård och Matias Varela

Gustaf Skarsgård spelar Martin Schibbye och Matias Varela Johan Persson i filmen 438 dagar. Foto: Adam Ihse / TT

Förra året, 2019, hade filmen 438 dagar premiär, i vilken Gustaf spelar journalisten Martin Schibbye. Filmen är baserad på den verkliga händelsen som journalisten och hans fotograf-kollega Johan Persson (Matias Varela) var med om i Etiopien. De två fängslades och dömdes för terrorbrott och satt frihetsberövade i 438 dagar innan de friades och fick lämna Etiopien.

Bill Skarsgård

Redan år 2000 medverkar Bill i filmen Järngänget i en mindre roll. Storebror Alexander är även med i den filmen.

Som storebror Gustaf är Bill även med i Arn – riket vid vägens slut, från 2008.

År 2010 kommer Bills genombrott i filmen I rymden finns inga känslor. Han spelar Simon, en ung kille med Aspergers syndrom som bor tillsammans med sin storebror Sam (Martin Wallström). Till Guldbaggegalan 2011 var den nominerad i fyra kategorier men tog inte hem några baggar.

Samma år, 2010, spelar Bill Skarsgård huvudrollen som den 17-årige Martin Håkanson i Himlen är oskyldigt blå. Filmen är en skildring av Sandhamnsligan kriminella verksamhet på 1970-talet.

Bill Skarsgård och Peter Dalle

Huvudrollsinnehavarna Bill Skarsgård och Peter Dalle från filmen Himlen är oskyldigt blå. Foto: Mats Andersson / TT

Under 2011 medverkar Bill i två filmer: Kronjuvelerna och Simon och ekarna. I den först nämnda spelar Bill direktörssonen Richard Persson som utsätts för ett mordförsök. Den senare är baserad på Marianne Fredrikssons roman med samma namn i vilken Bill spelar huvudrollen Simon Larsson.

En skräckinjagande clown

I sin första internationella film, Anna Karenina från 2012, har Bill en mindre roll som Captain Machouten.

Den internationella framgången rullar på och Bill är med i filmserien The divergent series. I den senaste Allegiant från 2016 spelar Skarsgård Matthew.

År 2017 är Bill med i filmen Det, baserad på Stephen Kings roman med samma namn. Som den skrämmande clownen Pennywise har Skarsgård-barnet gjort sig känd världen över. Bill är tillbaka som Pennywise i uppföljaren Det: kapitel 2 som hade premiär 2019.

Bill Skarsgård som clownen Pennywise i fimlen Det

Bill Skarsgård som clownen Pennywise i filmatiseringen av Stephen Kings Det. Foto: TT

I rollen som Zeitgeist medverkar Bill i actionkomedin Deadpool 2, från 2017.

Som The kid spelar Bill i HBO:s serie Castle rock, baserad på Stephen Kings teman och historier på den fiktiva platsen med samma namn. The kid hittas instängd i en bur i en avstängd del på fängelset Shawshank.

Valter Skarsgård

Som Barnet medverkar Valter Skarsgård i Att döda ett barn, från 2003, som dessutom regisserades av bror Alexander och Björne Larson. Filmen är baserad på novellen med samma namn av Stig Dagerman.

Valter spelar även i två av Arn-filmerna, i vilka även Stellan, Gustaf och Bill medverkar i.

År 2012 spelar Valter tonårskillen Igor i den svenska serien Portkod 1321. Han medverkade i båda säsongerna av serien.

Happy Jankell, Valter Skarsgård och Alba August från filmen IRL.

Happy Jankell, Valter Skarsgård och Alba August spelar tillsammans i filmen IRL. Foto: Magnus Liam Karlsson / TT

I filmen IRL, från 2013, spelar Valter Skarsgård den mobbade killen Elias som flyr sina mobbare in i världen av onlinespel. Där träffar han Sc4rlet, spelas av Happy Jankell, som vill träffas utanför den virtuella världen och hämnas Elias mobbare.

Som Lippi medverkar Valter i den svenska drama-thrillerserien Svartsjön – den består av två säsonger och första hade premiär 2016.