oscar estelle victoria

Det var redan innan valborgshelgen som kronprinsessan Victoria sågs ta en promenad i Hagaparken tillsammans med prins Daniel och deras gemensamma barn, Estelle och Oscar. Med sig hade familjen en helt ny liten familjemedlem som tills alldeles nyligen varit helt okänd för världen, valpen Rio.

Ett ögonvittne till promenaden berättade för Svensk Dam om barnens nyfunna lycka.

– Det var så gulligt, prinsessan Estelle verkade så lycklig över valpen och hon sprang fram till Victoria flera gånger och klappade den. Och två steg bakom kom en mycket cool prins Oscar släntrande, berättade vittnet.

Visar upp nya familjemedlemmen

På promenaden låg lilla Rio och tryckte sig mot Victorias bröst under hennes beiga vårjacka. Han var inte redo att visas upp. Men nu har kronprinsessan med familj postat en riktigt tydlig bild på Rio plus en på alla fem i ett bildspel på kungahusets Instagramkonto:

Rio är av rasen cavapoo, en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel. Rasen är en mycket trogen och lojal familjehund. Enligt hovet har valpen bott med kronprinsessfamiljen i drygt en vecka.

Hundvalpen kan tänkas komma som en stor lycka för familjen som till mångt och mycket är isolerade på slottet Haga under coronapandemin. Då kungen på valborgsmässoafton fyllde 74 år kunde varken barn eller barnbarn fira sin pappa/morfar.

Stoppades från att fira kungens födelsedag

I stället skickade kungen en valborgshälsning från Stenhammar slott där han sitter isolerad tillsammans med drottning Silvia.– Tyvärr på grund av de här omständigheterna och på grund av de här svåra tiderna som Sverige lever under just nu, så gick det inte att genomföra den traditionsenliga Högvaktsavlösningen på yttre borggården, sa kungen, innan han uppmanade alla att hålla avstånd på grund av den pågående pandemin.För Svensk Dam berättar drottning Silvia att samtliga barn ringde och sjöng under en digital hälsning till kungen.

– Hela familjen har träffats digitalt och gratulerat kungen, säger drottningen till tidningen.