Trendar: InredningMat och dryckResor

Hej från en ny gästbloggare, diadonna!

19 maj, 2014 
AvDiana Dontsova
Annons

img_26491-2

lemon12

Idag är jag glad! Detta är mitt första inlägg som gästbloggare här på Femina. Vanligtvis bloggar jag på min egen matblogg bydiadonna men gör ett litet uppehåll där just nu. Under dessa veckor kommer ni få tips och idéer på vad ni kan hitta på i köket. Det kommer att vara fokus på enkel mat med goda smaker och kombinationer. Mat ska vara gott men också inbjudande för ögat utan att vara för komplicerat. Tanken är att jag ska bjuda på olika recept, allt från frukost till middag. Oavsett vilken mat du föredrar, hoppas jag att du kan hitta något som passar.

I tidningen kan du nu se både mig och mina amerikanska pannkakor med citronkräm. Som det står där gillar jag pannkakor och variationen med alla tillbehör. Nu blir det snart säsong för svenska bär då byter jag ut citronen till färska jordgubbar. Hur gott som helst! Sen går det att göra pannkakor på alla mjölsorter som finns att köpa. Jag testar gärna bovete-, mandel- och kokosmjöl. Idag blir det recept på vetemjöl men även ett glutenfritt alternativ på mandelmjöl.

Annons

Jag önskar alla en härlig och solig vecka!

/Diana

 

RECEPT:

Amerikanska pannkakor, ca 10 st

2 ägg

1 dl grädde

1,5 dl vetemjöl

(alternativt 1 dl mandelmjöl

+ 1 msk fiberhusk)

1 tsk bakpulver

1 msk smält smör

Gör så här:

Vispa ägg och grädde. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Avsluta med att blanda i det smälta smöret. Stek pannkakorna i smör, någon minut på varje sida. Använder du mandelmjöl och fiberhusk ska pannkakorna stekas extra länge innan du vänder på dem.

 

Citronkräm med mascarpone

2 dl crème fraiche

125 g mascarpone

1 äggula

1 dl socker eller annan sötning

Rivet citronskal från 1 citron samt saften från ½ citron

Gör så här:

Vispa crème fraiche tills den blir tjock och fluffig, cirka 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Smaka av och pressa i mer citron om det behövs. Njut!

 

Annons