Den som någon gång har försökt att hacka grönsaker med en slö kniv, eller baka bullar på ett ojämnt underlag vet hur frustrerande det kan vara att inte lyckas med köksarbetet på grund av dålig utrustning. Det finns en uppsjö av produkter på marknaden som lovar närmast mirakellösningar i köket, men oftast behövs det bara väldigt små hjälpmedel för att få ett lyckat resultat.

Knivar, bakmattor, uppläggningsfat och smarta skålar för förvaring är några exempel på kvalitetsredskap som bör finnas i varje kök men det finns många fler prylar som gör arbetet i köket både enklare och roligare!

Här kan du läsa om vilka produkter till köket som är mest populära enligt statistik från vår shop. Kanske hittar du en ny favorit till din egen matlagning?

10 kvalitetsredskap som underlättar i köket

1) Bakmatta

Vår fantastiska bakmatta finns i tusentals hem över hela Sverige och är tillverkad i mjuk silikon som suger sig fast i underlaget och håller sig fast när du kavlar. Bakattan mäter hela 60×40 centimeter och har dessutom en massa fiffiga baktips tryckt på materialet.

2) Multistekpanna

Den omåttligt multistekpannan kan användas som gryta, wok- och stekpanna och fungerar dessutom ypperligt i ugnen! Mängder av funktioner i ett och samma redskap alltså!

3) Hopfällbart bakplåtsställ

Här är lösningen på platsbristen i ditt kök! Med hjälp av detta hopfällbara bakplåtsställ så kan du både jäsa och avlasta efter gräddning. Bakplåtsstället klarar av fyra plåtar på en och samma gång och viks enkelt ihop. Tack vare dess smala utformning stuvas det enkelt undan efter användning.

4) Ugnsformar

Fint och praktiskt ugnsformsset i stengods, som är mycket tåligt mot nötning och slitage. Det är också snyggt så att man kan ha det framme direkt på bordet vid servering. Perfekt för alla typer av ugnsrätter!

5) Doseringstratt

Smidig doseringstratt på 0,5 liter med handtag och plastkork för enkel portionering. Med doseringstratten kan du få till snygga upplägg, göra jämna och fina bakverk, plättar, ischoklad, knäck med mera. Snabbt och enkelt fördelar du lika mycket varje gång.

6) Rött uppläggningsfat

Vackert och generöst uppläggningsfat som är en fin prydnad i sig själv, men också perfekt för uppläggning av till exempel skaldjur, frukt, bakverk eller en fräsch sallad. Snygg dekoration på köksbänken!

7) Självgående visp

En genial uppfinning som ger dig mer tid till annat medan såsen står och puttrar eller soppan sjuder. Vispen sätts på genom ett enkelt knapptryck och kan regleras i tre olika hastigheter.

8) Blått uppläggningsfat

Det snygga uppläggningsfatet är, precis som sin röda motsvarighet, perfekt för uppläggning och utgör i sig självt en snygg prydnad i köket.

9) Snygg Greengate-skål

En skål i vackert rosmönster som passar perfekt för frukosten, snackset eller efterrätten. Skålen är 13,5 centimeter i diameter och pryder många hem runtom i landet.

10) Rostfri klassisk skål

Ett måste i varje kök! Den klassiska Margretheskålen designades för Rosti 1954 av Sigvard Bernadotte och Acton Bjørn, och den är uppkallad efter den dåvarande tronföljaren Margrethe af Danmark. Gummiringen i botten på skålen garanterar att den står stadigt vid vispning.

Källa: Aller media shop

Läs också: 17 supersmarta köksprylar vi inte klarar oss utan

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Mest läst