Trendar: InredningMat och dryckResor

Helena Segers hemliga liv med barnen

09 feb, 2020 
AvFemina
Helena Seger
Helena Seger, 49, har gjort sig ett namn som den främsta av alla fotbollsfruar. Men livet tillsammans med Zlatan Ibrahomovic är ingenting hon har velat leva i offentligen, snarare tvärtom. Nu får vi en inblick i Helena och barnens liv när Zlatan pendlar till fotbollsklubben i Italien.
Annons
8 Svenska kändisars namn på sina barn att inspireras avBrand logo
8 Svenska kändisars namn på sina barn att inspireras av

I den enda intervju som Helena Seger någonsin ställt upp på, den med ELLE år 2010, förklarade hon sina känslor kring att hela tiden bli titulerad som ”Zlatans fru”:

– Jag är ingen fotbollsfru som har vunnit en skönhetstävling. Jag känner mig faktiskt frustrerad över att jag inte fått kredd för det jag gjort, sa hon då.

I sin egen yrkeskarriär har hon under åren avancerat genom att inta flera chefspositioner på företag som Malaco leaf, Swedish Match och Fly Me. Men mycket mer än så har vi inte tidigare vetat om Helena Seger.

Något som verkar viktigt för Helena är att prioritera kvalitetstiden med sina barn, Maximilian, 13, och Vincent, 11, som hon har tillsammans med maken. För medan Zlatan pendlar mellan bostaden i Stockholm och Italien stannar hon hemma med sina söner som ryktas gå på en av Östermalms privatskolor.

Barnens största supporter

Enligt uppgifter till Svensk Dam ska Helena vara lika engagerad i Maximilians och Vincents utbildning som hon är i deras fritidsaktiviteter. Pojkarna har, precis som pappan, ett stort intresse för fotboll och har sedan flytten till Sverige gått med i Hammarbys ungdomslag. Förra året sågs Helena följa sonen Vincents matcher med spänning när hon hejade på honom från läktarplats på ungdomskuppen Gothia Cup dit han åkt tillsammans med pojklaget Los Angels Breaker.

Annons

När Zlatan 2015 spelade i franska PSG rapporterade även den franska tidningen Le Parisien att paret Ibrahimović-Seger skrivit in barnen på den högaktade fotbollsskolan Paris Saint-Germains ungdomsakademi. För att undvika onödig uppståndelse stod de båda sönerna dock registrerade med mammans efternamn, Seger, på lagets hemsida.

Enligt Svensk Dam ska barnen ofta använda sig av mammans efternamn för att kunna röra sig fritt utan att pappans skugga (eller stjärnglans) faller över dem.

Tar efter pappa Zlatan

Båda sönerna är medlemmar i Östermalms Hapkido Taekwondo, även det ett intresse som de fått efter pappa. Enligt en nära vän till familjen ska barnen ofta ställa upp i tävlingar som de för det mesta går ut ur med fina resultat.

Vem som finns i publiken för att heja på? Mamma Helena såklart.

Hur ofta Zlatan dyker upp på sina söners många tävlingar och turneringar förtäljer inte historien. Men han har tidigare sagt att han är glad över sina barns sportintresse – även om han inte vill pressa dem.

– Jag är glad att de gillar fotboll, för jag tycker det är viktigt att de lär sig att spela i ett lag. Om de har talang för detta får vi se i framtiden. De är fortfarande unga. De gillar det och det är det som är viktigt, har Zlatan tidigare sagt i intervjuer.

Text: Linnea Lundgren

Foto: TT

Läs mer:

Annons