Trendar: InredningMat och dryckResor

Hur du hänger upp toalettpappret avslöjar det här om dig

14 jul, 2021 
AvAino Oxblod
FotografMargareta Gotthardsson.
De allra flesta har en tydlig bild av hur de vill att toalettpappersrullen ska hänga.
Antingen vill man ha pappersflärpen framtill eller baktill på rullen – och ens preferens avslöjar intressanta saker.
Forskning visar att man är olika beroende på hur man vill ha sitt toapapper.
Annons
5 smarta tips för att städa badrummetBrand logo
5 smarta tips för att städa badrummet

Visa mig din toapappersrulle och jag ska säga vem du är.

Nej, riktigt så enkelt är det såklart inte. Men relationsexperten och doktorn Gilda Carle har faktiskt visat att det går att dra lite slutsatser om personer beroende på hur de vill ha sitt toapapper. Efter att ha gjort en studie på 2000 kvinnor och män där de bland annat fick visa hur de hänger rullen i badrummet har Carle kunnat visa på vissa samband.

Hur hänger du din toapappersrulle?

De allra flesta hänger upp sitt toapapper på en liten behållare på väggen vid toaletten, och rullen måste då antingen ha pappersflärpen längst fram eller längst bak. Kolla in bilden här nedan – hänger du som version ett eller två?

Om du väljer nummer ett, med pappersflärpen framtill, så hör du till majoriteten. Det tyder på en stark personlighet med ansvarstagande drag, och visar att det är viktigt med disciplin.

Om du i stället väljer bild två, med pappersflärpen baktill, så tyder det på att du är en mer tillbakadragen person. Du är pålitlig och har få men nära vänner.

I studien upptäckte Gilda Carle också en tredje kategori – nämligen de som inte bryr sig om hur toapappersrullen hänger. De som inte har någon preferens är generellt mer konflikträdda och beredda att kompromissa.

Stämmer någon beskrivning in på dig?

Annons