1:12

Efter reklamen: 5 smarta tips för att städa badrummet

(1:12)

Visa mig din toapappersrulle och jag ska säga vem du är.

Nej, riktigt så enkelt är det såklart inte. Men relationsexperten och doktorn Gilda Carle har faktiskt visat att det går att dra lite slutsatser om personer beroende på hur de vill ha sitt toapapper. Efter att ha gjort en studie på 2000 kvinnor och män där de bland annat fick visa hur de hänger rullen i badrummet har Carle kunnat visa på vissa samband.

Därför har muggen från IKEA en skåra på botten – smarta funktionen

Hur hänger du din toapappersrulle?

De allra flesta hänger upp sitt toapapper på en liten behållare på väggen vid toaletten, och rullen måste då antingen ha pappersflärpen längst fram eller längst bak. Kolla in bilden här nedan – hänger du som version ett eller två?

Dolda funktionerna hos föremålen i din vardag – som du inte visste fanns

Om du väljer nummer ett, med pappersflärpen framtill, så hör du till majoriteten. Det tyder på en stark personlighet med ansvarstagande drag, och visar att det är viktigt med disciplin.

Om du i stället väljer bild två, med pappersflärpen baktill, så tyder det på att du är en mer tillbakadragen person. Du är pålitlig och har få men nära vänner.

I studien upptäckte Gilda Carle också en tredje kategori – nämligen de som inte bryr sig om hur toapappersrullen hänger. De som inte har någon preferens är generellt mer konflikträdda och beredda att kompromissa.

Stämmer någon beskrivning in på dig?

Sakerna i din vardag som har en smart funktion – som du har undrat över

Utvald läsning

Femina