Trendar: InredningMat och dryckResor

Ikea driver med Italiens tränare efter förlusten mot Sverige

15 nov, 2017 
AvJoel Linde
Ikea passar på att plocka PR-poäng efter Italiens nederlag mot Sverige – och skickar en retlig pik mot lagets förbundskapten, Gian Piero Ventura.
Annons

Italiens förbundskapten Gian Piero Ventura är inte populärast i landet efter att han blev den första att misslyckas med det som varit en tämligen enkel uppgift i 60 år, att ta Italien till VM-slutspel.

Besvikelsen bland fansen och i medierna visste inga gränser och det har skrikits länge på Venturas avgång – skrik som inte direkt tystades efter det bittra nederlaget.

Men besvikelsen har inte bara riktats mot Ventura – även Sverige och allt som representerar Sverige har varit hårt ansatt i den frustrationskavalkad som följde landslagets fiasko. På Twitter har #boicottaikea gått varm – även om alla italienare inte förstår logiken i att bojkotta ett svenskt företag efter en förlust i fotboll…

Nu tycks i alla fall Ikea Italien ha hittat rätt sätt att bemöta den italienska besvikelsen – genom att rikta all sådan åt tränaren Gian Piero Venturas håll. En bild på deras populära utomhusbänk, Äpplarö, publicerades på Facebook med orden:

”För att be om ursäkt ger vi den här bänken till Gian Piero.”

Bilden och texten är en tydligt passning till att Ventura nu ska pensioneras från uppdraget som förbundskapten. Och med tanke på att inlägget gillats över 31 000 gånger kan vi konstatera att Ikea återigen slår frivarv i sociala medier.

Läs även:

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Annons