Trendar: InredningMat och dryckResor

Imponerande (och galna) saker skådisar fått lära sig inför filmroller

05 feb, 2021 
AvMalin Ny
Flyga helikopter, avancerad svärdkonst och att hålla andan i över sju minuter. Här är skådisarna som fick lära sig helt otroliga saker inför sina filmroller.
Annons
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärerBrand logo
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer

Som skådespelare är det viktigt att kunna förvandla sig inför en filmroll. De här skådisarna bestämde sig för att gå all in i sina rollkaraktärer – och resultatet är riktigt imponerande!

Kate Winslet

För sin roll i kommande filmen Avatar 2 lärde sig Kate Winslet att fridyka och att hålla andan - i över sju minuter! Då skådespelerskan har en del scener som ska genomföras under vatten blev hon tvungen att lära sig att dyka utan dykarutrustning, och det längsta hon ska ha hållit andan under inspelningarna ska ha varit sju minuter och fjorton sekunder.

Annons

Tom Cruise

Tom Cruise är känd för att göra sina egna stunts och inför Mission Impossible: Fallout, som kom år 2018, lärde han sig något helt nytt - nämligen att flyga. Stjärnan lade över 2000 timmar på att lära sig flyga helikopter , och han blev till och med så skicklig att han lärde sig att göra en så kallad "corkscrew dive", en av de farligaste sakerna man kan göra när man flyger helikopter.

Danai Gurira

Skådespelerskan Danai Gurira, som spelar Michonne i The Walking Dead, lärde sig avancerad svärdkonst inför sin roll i den populära serien. Hon fick lära sig att träna med ett samuraisvärd, en katana, för att hennes karaktärs kunskaper skulle se trovärdiga ut.

Annons

Bryan Cranston

I Breaking Bad spelar Bryan Cranston en kemilärare som använder sina kemikunskaper till att börja producera och sälja metamfetamin. Inför rollen fick han bland annat lära sig hur det går till när man gör metamfetamin, genom kemister från Drug Enforcement Agency. Givetvis producerade de inte drogen på riktigt, men han fick gedigna instruktioner på hur man faktiskt gör.

Ryan Gosling

Ryan Gosling brukar göra en hel del inför sina roller. Han lärde sig bland annat att spela piano inför La La Land, och lärde sig att blanda drinkar inför filmen Crazy, Stupid, Love. När han fick veta att han fått rollen som Noah i Dagboken – Jag sökte dig och fann mitt hjärta, ville han lära sig hur man snickrar möbler som den kända rollfiguren bekant gör i filmen. Han ska till och med ha blivit så pass duktig att han har byggt en del av möblerna som syns i filmen.

Annons

Natalie Portman

En annan som också gör allt för sina roller är Natalie Portman. Hon fick lägga åtta timmar om dagen på baletträning inför filmen Black Swan, där hon spelar just en balettdansös. Portman har efteråt berättat att de tuffa träningarna tog så hårt på henne att det kändes som att hon "bokstavligen skulle dö... det var första gången jag förstod att man kan gå in så pass mycket i en roll att man kan gå under".

Margot Robbie

I filmen I, Tonya spelar Margot Robbie den amerikanska konståkerskan Tonya Harding, och förberedelserna inför rollen var många. Bland annat fick hon träna konståkning i över tre månader innan inspelningarna. Och även om de svåraste volterna fick göras av en stuntkvinna kunde Robbie köra hela den första minuten av Hardings riktiga rutin från 1994.

Annons

Yifei Lui

Inför sin roll i Mulan fick Yifei Lui lära sig wushu, en modern kinesisk kamsport. Liu, som redan var känd inom kampsport innan och som medverkat i filmen The Forbidden Kingdom med Jackie Chan och Jet Li, fick träna sex till sju timmar om dagen i tre månader inför Mulan, och det är hon själv som gör de absolut flesta scenerna i filmen.

Foto: TT, Rex

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

Annons