Nya uppdateringar kommer då och då till Instagram – vissa som uppskattas av användarna, andra inte. Inom kort kommer bildappen att rulla ut hela fem uppdateringar och det positiva med det är att de alla definitivt tillhör den första kategorin. Vissa av uppdateringarna, som presenterades på Facebooks årliga F8-konferens, testas just nu och snart kommer du att kunna ta del av alla.

Som till exempel har Instagram redan lanserat en shop-funktion.

En av de mest omtalade funktionerna är att Instagram nu lanserar en helt ny ”antimobbning”-funktion som innebär att hatkommentarer nu sorteras bort automatiskt hos alla användare. Funktionen är mer än välkommen – appen har tidigare haft stora problem med just mobbning och enligt en brittisk studie från förra året uppgav till exempel 50 procent att man någon gång blivit mobbad i sociala medier, och 42 procent uppgav att det skett på just Instagram.

Dessutom lanseras fyra andra funktioner som är efterlängtade – bland annat kommer du att kunna videochatta med vänner och dela låtar från Spotify.

Här är fem Instagram-nyheter som släpps inom kort!

1. Uppdaterad Sök och Utforska-sida.

Instagrams Sök och Utforska-sida lanserades 2015 och sedan dess har den genomgått rätt stora förändringar. Den största rullas dock ut inom ett par veckor då sidan får en rejäl makeover. När uppdateringen rullar ut kommer du inte bara att kunna se populära Insta-inlägg som är baserade på vad du gillar och tittar på, utan även kunna söka på kanaler som är baserade på dina intressen och smak. Du kommer med andra ord inte bara att kunna se det Instagram tror att du vill se utan även kunna välja själv vad du vill titta på – oavsett om det handlar om mat, sport eller mode. Användarna kommer att ha mer kontroll över det innehåll som de vill se – en linje som Instagram är helt inne på just nu.

2. Helt ny videosamtalsfunktion. 

På F8-konferensen berättade Mark Zuckerberg att han upptäckte att många använder livevideo-funktionen för att umgås online med sina vänner när de inte befinner sig på samma plats. Facebook-medgrundaren avslöjade att Instagram därför lanserar en helt ny videosamtalsfunktion som ska ge användarna möjlighet att kunna prata med en eller flera personer via videosamtal.

– Det är fantastiskt hur många av de här sociala verktygen handlar om att det ska kännas som att man faktiskt är där och umgås med någon i verkliga livet, sade han på konferensen.

När funktionen släpps kommer en ny kameraikon att dyka upp på alla Instagram Direct-trådar, och när du trycker på ikonen ringer du upp personen eller personerna i tråden. Det kommer även att gå att minimera videochatten vilket innebär att du kommer att kunna fortsätta scrolla genom Instagram-flödet.

3. Skräddarsydda ansiktsfilter.

Om du har testat de ansiktsfilter som finns i Facebooks kamera vet du att de har helt andra alternativ än vad som går att använda i Instagram Stories, och nu kommer de effekterna även att släppas till Instagram. Bland annat kommer influencers och företag att kunna skapa helt egna Instagram-filter genom att använda sig av Facebooks AR Studio. Du kommer däremot bara att kunna använda de skräddarsydda filtren om du följer influencern eller företaget på Instagram, och du kommer även att kunna testa filter som du ser på en av dina vänner på Instagram Stories.

4. Dela låtar från Spotify.

Länge har det inte gått att länka till låtar på Spotify på Instagram, men numera går det att länka direkt till låtar, album och låtlistor genom den nya Sharing to Stories-funktionen. Det enda du behöver göra är att trycka på Share-knappen i Spotify-appen. Det kommer även att gå att dela bilder direkt från din GoPro-kamera, som också numera har en Sharing to Stories-funktion.

5. Hatkommentarer sorteras bort automatiskt.

Sedan september 2016 går det att filtrera bort kommentarer genom vissa nyckelord. Nu går Instagram ett steg längre i att få bukt med hatkommentarer och lanserar en slags ”antimobbning”-funktion som känner igen vanliga ord som används för att trakassera och mobba människor. Kommentarer som anses vara upprörande kommer att tas bort automatiskt. Exakt vilket slags språk som Instagram tolkar som hat beskrivs rätt vagt men överlag handlar det om kommentarer som innehåller attacker mot personers utseende eller personlighet, och även hot som handlar om en persons välmående och hälsa. Uppdateringen gäller automatiskt för alla användare, och om du fortfarande vill se hatkommentarer är det möjligt att inaktivera funktionen i Comment Control centre i Instagram-appen.

Foto: IBL Källa: Later.com

Artikeln publicerades först på ELLE.

Läs även:
Här är världens 10 mest instagramvänliga hotell

Brudklänningen som fått flest likes någonsin på Instagram – se bilderna!

Så mycket sämre mår du av att använda sociala medier

 

Vad ger du till din mamma på Mors dag?

'); jQuery('#polls-80').detach().appendTo('#polls-80-wrapper'); jQuery('#polls-80-loading').detach().appendTo('#polls-80-wrapper'); });
Loading ... Loading ...