Turerna har varit många kring Apple på sistone. Först presenterades deras efterlängtade skryt-telefon iPhone X – som både rosades och sågades, och aktien gick inte i den kurs företaget ville.

Läs även: Så undviker du att din telefon lägger av i kylan

Efter det avslöjades det att Apple byggt in en uppdatering som gjorde att deras lite äldre iPhone-modeller automatiskt blev långsammare allteftersom batteriet tappade i kraft. Det ledde till en enorm kritikstorm och – eftersom det är USA – massor av stämningar.

Som svar på det gick Apple först ut och bad om ursäkt, men senare meddelade företaget att de vidtagit flertalet åtgärder för att förebygga, eller kanske kompensera för, en förtroendekris. Bland annat kommer det bli betydligt billigare att byta batteri för den som vill det.

Nu meddelar också Apples vd, Tim Cook i en intervju med ABC, att iPhone kommer få en ny funktion som gör att användaren kan välja själv om funktionen som gör telefonen långsammare ska vara på eller inte. Vill du i stället för längre batteritid behålla full kraft i telefonen kommer det alltså gå bra, efter att du klickat dig förbi Apples varning om eventuell telefonkrasch.

Läs även: Hackarnas nya sätt att ta över din iPhone – så undviker du bluffen

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

 

Mest läst