Trendar: InredningMat och dryckResor

Isabella Löwengrip säljer Löwengrip Beauty

18 feb, 2020 
Av
Isabella Löwengrip
Isabella Löwengrip säljer sitt skönhetsföretag och livsverk Löwengrip Beauty, rapporterar Expressen. Detta är ännu en förändring hon tvingas göra på grund av krisen som rasat under en längre tid.
Annons

Löwengrip Beauty är företaget genom vilket bloggerskan Isabella Löwengrip lanserat hud- och hårvårdsprodukter i eget namn. Det har beskrivits som hennes livsverk och varit någonting hon jobbat hårt med att etablera hos så väl apotek som varuhus runt om i landet.

Men sedan Isabella Löwengrips imperium började att krakelerad i höstas har hon insett att enda utvägen är att göra sig av med bolaget. Nu säljer hon det till Dermanordic, ett norskt distributionsföretag av hudvård och smink, skriver Expressen.

Isabella Löwengrip sa upp personal

Vd i bolaget är Pingis Hadenius som också säljer sin andel, vilket är femtio procent av aktierna. Hon hade tidigare ställt frågan till Isabella Löwengrip om att sälja tillbaka sin andel till bloggerskan.

– Att en ledande aktör som Dermanordic förvärvar Löwengrip är ett kvitto på att vi har utvecklat ett varumärke med produkter som står sig starka på marknaden. Från starten har vi lagt stor vikt på produktkvalitet och produktion i Sverige vilket vi kommer att fortsätta med under Dermanordic ägande, säger Isabella Löwengrip till Expressen.

Annons

Isabella Löwengrips imperium har i huvudsak stått på två ben, Löwengrip Beauty och Löwengrip Invest. I höstas berättade hon att majoriteten av de anställa i Löwengrip Invest sagts upp och att hon skulle sköta sina egna sociala kanaler. På ett privat plan sade hon även upp kock, nanny och annan personal i hennes hem. Samtidigt sålde hon den stora lyxvillan på Lidingö.

Löwengrip Beauty i köparens sortiment

Dermanordics, som går under namnet Dermarome i Sverige, har 75 anställda. De skriver själva på sin hemsida att man har kring 1 500 återförsäljare i Sverige, och omsätter drygt 160 miljoner kronor. Löwengrip Beautys produkter finns redan i det sortiment Dermanordics distribuerar.

Priset för försäljningen av Löwengrip Beauty är ännu okänt. Produktnamnet kommer att vara kvar.

Foto: TT

Läs mer:

Annons