Den uppskattade programledaren för TV4:s Nyhetsmorgon intervjuas i magasinet Daisy Beautys senaste nummer där hon berättar om sin syn på skönhet och hälsa. Jenny Strömstedt som är en av kanalens mest kända profiler har gjort sig känd inte bara som en proffsig journalist utan även för att hon är öppen med sitt privatliv och delar med sig av sina egna erfarenheter.

I intervjun med skönhetsmagasinet pratar hon om åldrandet, Jenny Strömstedt som nu är 45 år  säger att hon inte har något emot att bli äldre.

– Jag tycker att allt blir bättre när man blir äldre, utom möjligen det kroppsliga förfallet. Att man liksom peakar varje dag. Om du exempelvis går och tränar så vet du inom dig att du är mycket starkare idag än vad du kommer att vara imorgon, säger Jenny Strömstedt till Daisy Beauty.

– Vad jag menar är att när jag står på ett pass och tränar med 20-åriga tjejer så konstaterar jag att min biologiska kropp hindrar mig från att träna på samma sätt. Jag kan bara inte, säger Jenny och fortsätter:

– Den där discokroppen kan inte vara målet längre, då går man sönder. Utan hälsa är det främsta målet.

Vi tittare är vana att se Jenny Strömstedt i snyggt hår och fint lagd make up i rutan, men hon berättar att hon privat tycker att det är skönt att vara osminkad eller ”ursunkig” som hon själv benämner det.

Men hon avslöjar samtidigt att hon för tio år sedan gjorde skönhetsingrepp och plumpade läpparna med fillers, något som hon inte kommer göra igen.

– Det var det mest smärtsamma jag gjort i hela mitt liv. Och så visade jag min nya läpp för en väninna och hon skrattade så mycket att hon föll ihop på golvet då hon såg mig, säger Jenny till Daisy Beauty.

Ingrepp med fillers ger inte ett permanent resultat utan de absorberas inom 6-12 månader av kroppen, men även om just det ingreppet inte är något som Jenny Strömstedt vill göra om är hon inte helt emot att hjälpa naturen på traven.

– Jag har fått pigmentförändringar i ansiktet och funderar på att göra något åt dem. Men som sagt så har yta bara med konsumtion att göra.

Källa: Hänt.se, Nöjeslivet/Newsner

Läs även:
Läs Jenny Strömstedts uppskattade inlägg om skollovshetsen

8 anledningar att älska Jenny Strömstedt

Så håller Jenny Strömstedt kärleken vid liv: ”Man måste fortsätta att vara nyfiken”

Utvald läsning

Femina