Trendar: InredningMat och dryckResor

Jessica Simpson om sexuella övergreppen i nya boken

23 jan, 2020 
AvMalin Ny
Jessica Simpson utsattes för sexuella övergrepp som barn och led länge av ett alkohol- och tablettmissbruk. Det avslöjar hon i nya självbiografin Open book.
Annons

Sångerskan och skådespelerskan Jessica Simpson, 39, släpper självbiografin Open book i februari. I den avslöjar hon att hon blev utsatt för sexuella övergrepp som barn, och att hon länge levt med ett alkohol- och tablettmissbruk. Det enligt tidningen People, som har läst ett utdrag av boken.

I Open book skriver Jessica bland annat att hon höll på att ha ihjäl sig själv med tabletter och alkohol, och att de sexuella övergreppen började när hon var sex år gammal.

”När jag delade säng med dottern till en familjevän blev jag kittlad på ryggen. Sedan övergick det till någonting fruktansvärt obekvämt”, skriver hon.

Tog på sig skulden

Simpson, som är gift och har tre barn tillsammans med före detta NFL-stjärnan Eric Johnson, berättar även att hon själv tog på sig skulden för övergreppen och att hon höll det hemligt under många år.

”Jag var offret, ändå kände jag att det var mitt fel”, skriver hon.

När hon var 12 år gammal vågade hon till slut berätta för sina föräldrar om det hon hade varit med om. Hennes mamma hade anat att något var fel.

Annons

”Vi sov aldrig över hos mina föräldrars vänner igen, och vi pratade heller inte om det jag hade berättat”.

Självmedicinerade med alkohol och tabletter

Traumat satte djupa spår i stjärnan och för att komma till bukt med ångesten tvingades hon som vuxen att självmedicinera med alkohol och tabletter. Till slut blev missbruket och den hårda pressen under karriären för mycket, och i november 2017 slutade hon att dricka alkohol helt och hållet.

”Jag tog nästa livet av mig med all alkohol och alla tabletter”, skriver hon och fortsätter:

”Att ge upp alkoholen var enkelt. Jag var arg på flaskan och hur den fick mig att bli självgod och bortdomnad”.

I dag går Jessica i terapi för att bearbeta barndomstraumat och stöttas av sin familj och vänner.

”Ärlighet är svårt, men det är det mest berikande vi har. Att övervinna rädsla är vackert”, skriver hon.

Foto: TT

Läs mer:

Annons