Att Donald Trump gör och säger vansinniga saker har världen redan förstått. Men sedan han klev in i Vita huset i början av 2017 har fler figurer ur hans familj blivit alltmer kända.

En av dem är hans äldsta son, Donald Trump Jr., som i dessa Halloweentider passade på att skicka en känga åt mindre privilegierade barn än hans egna.

Tillsammans med en bild på hans egen dotter, som ser ganska besviken ut med sin godishink, skrev han en text som fått oerhört mycket kritik.

”Jag ska ta hälften av Chloes godis i kväll och ge det till någon unge som satt hemma. Det är aldrig för tidigt att lära henne om socialism.”

Donald Trump Jr. är alltså son till en man som är med på Forbes lista över världens rikaste människor, som i sin tur har ärvt pengar från sin far, Fred Trump, som grundade fastighetsimperiet som nu heter Trump Organization.

Det var Harry Potter-författaren, J.K. Rowling, som själv varit ensamstående mamma i behov av landets sociala skyddsnät, inte sen med att påpeka. (Nu är hon en av världens rikaste kvinnor som bidrar med enorma summor pengar via skatt och välgörenhet.)

I en av årets bästa svar på tal skrev hon till Donald Trump Jr. ett förslag på vad han kunde lära sin dotter i stället.

”Fyll upp hennes hink med gammalt godis som hennes gammelfarfar har lämnat kvar, sen kan du förklara för henne att hon har mer eftersom hon är smartare än alla de andra barnen.”

J.K. Rowling 1 – Trump 0.

via GIPHY

Läs även

Reeboks känga till Trump efter utseendekommentaren

Chris O’Neill till attack mot Donald Trump: ”Smärtsamt okunnig människa”

Naomi Klein: Trump är som fettberget i Londons kloaker

Artikeln publicerades först på Cafe.se.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: