När det lackar mot jul är det många som börjar svettas. När julklapparna till alla barn, barnbarn, svärsöner och -döttrar, syskon och äkta makar är inhandlade är ofta ganska tomt i plånboken.

Januari brukar betraktas som den fattigaste månaden på hela året. Då är storhelgerna – med allt vad det innebär av julmat, mellandagsrea, nyårssupé och kanske långväga resor för att hälsa på nära och kära – över och vi kan bara konstatera att pengarna rullade i år också.

Julklappar under 200 kronor

Men hur ska man göra om man vill dra lite i bromsen under julfirandet, och ändå vara generös på julafton? Det finns flera knep för att dra ner kostnaderna, som att tillverka egna julklappar (testa att virka en vacker sjal eller sticka en snygg retrojumper till exempel), eller att ge bort din tid i julklapp i stället för saker. Varför inte slå in ett presentkort där du lovar vara barnvakt ett visst antal timmar till exempel? Det är en julklapp som garanterat gör succé hos stressade småbarnsföräldrar – och kostar dig inte en krona.

Om du ändå vill köpa en julklapp utan att ruinera dig, finns det förstås en hel del finfina budgetklappar att slå till på. Här har vi samlat våra favoriter från Feminas shop. Klicka hem dem redan i dag, så kan du strunta i den vanliga julstressen sen och bara njuta av allt det mysiga som december månad bjuder på.

20 julklappar under 200 kronor: