sexköp tv-profil entreprenör

Natten till fredag genomförde Norrmalmspolisen i Stockholm och människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning, NOA, en stor razzia mot misstänkta sexköpare i centrala Stockholm.

Enligt uppgifter till Expressen ska en av de gripna männen vara en känd svensk tv-stjärna och entreprenör. Kvinnan som mannen misstänks ha köpt sex av ska komma från ett av Europas fattigaste länder.

En liknande insats genomfördes i Stockholm så sent som i februari, då greps 41 män misstänka för sexköp efter razzior på tre olika lägenhetsbordeller i stadsdelen Södermalm.

Kriminalinspektör Simon Häggström, spanare vid NOA, skriver på Instagram att nattens insats i Stockholm ska ha varit så krävande att de knappt hann äta under passets gång.

”Vi har slitit hårt och gripit flertalet män för att ha köpt sex. Såhär dagen efter så är det några tankar som snurrar i mitt huvud. 

Oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Tar du dig rätten att köpa dig tillträde till en annan människas kropp så kommer vår målsättning alltid vara att gripa dig.”

Simon Häggström vill inte kommentera nattens razzia vidare.

– Jag kan inte kommentera några ingripanden i detalj som vi har gjort under natten, säger kriminalinspektör Simon Häggström, spanare vid Nationella operationsavdelningen, NOA till Expressen.

FOTO: TT, genrebild

Mer läsning

Femina