Trendar: InredningMat och dryckResor

Kända mammor och döttrar som lånat kläder av varandra

16 dec, 2021 
AvNina Nyström
AvNina Nyström
CINDY C OCH KAIA G
Att låna kläder av andra ligger definitivt i tiden, det är ju både miljövänligt och i många fall vintage. Extra charmigt är det att låna mammas gamla outfits – och ibland är det tvärtom, att mamma lånar kläder från sin dotter!
Annons
TV: 7 kända mammor och döttrar när de var i samma ålderBrand logo
TV: 7 kända mammor och döttrar när de var i samma ålder

Vintage har i alla tider varit populärt på röda mattan. Men extra mycket nostalgi blir det när samma outfit går i arv mellan mor och dotter. Här är några gånger kända mammor och deras döttrar visat att klassisk design är tidlös – på flera sätt!

Cindy Crawford och Kaia Gerber

Det finns många fördelar med att ha en supermodell till mamma. En av dem är att man kan låna en massa snygga kläder. Kaia och mamma Cindy har synts i liknande outfits många gånger, och nyligen återskapade Kaia samma look som mamma Cindy bar på omslaget av ELLE för 27 år sedan.

Angelina Jolie och Shiloh/Zahara

Angelina med barnen

Det senaste året har Angelina Jolies tonåriga barn skapat rubriker genom att återbruka mammas klänningar på röda mattan.

Annons

Under premiären av den nya Marvelfilmen Eternals, i vilken Angelina Jolie medverkar i en av rollerna dök Zahara klädd i samma Elie Saab-klänning som Angelina Jolie bar under Oscarsgalan 2014.

Angelina Jolie

Även Shiloh hade tagit sig en titt i Angelinas garderob innan premiären och valt ut en dress som Angelina bar under sommaren. Dock hade Shiloh valt att modifiera den lite med asymmetriska detaljer.

Bara någon vecka senare var det dags igen. På London-premiären av samma film bar Shiloh en Dior-klänning som hennes mamma hade på sig under ett pressevent för filmen Maleficent två år tidigare. Klänningen var dock omsydd till knälång istället för fotsid.

Annons

Angelina med familj på röda mattan

Samma klänning på mamma Angelina.

Angelina Jolie i Dior

Victoria och Harper Beckham

VICTORIA OCH HARPER BECKHAM
Victoria Beckham Instagram

Under en semester i Italien syntes David och Victoria Beckhams tioåriga dotter i den lila spetskantade klänning som hennes mamma sågs bära på på instagram bara månaden före.

Annons

Bella och Yolanda Hadid

BELLA OCH YOLANDA HADID

2016 postade Bella Hadid en strandbild på sig själv i en virkad, färgglad bikini. 2018 syntes mamma Yolanda ta ett glädjeskutt iförd samma bikini.

Kris Jenner och Kim Kardashian

KRIS JENNER OCH KIM KARDASHIAN
Kris Jenner Instagram

Kris har flera gånger synts iförd sin dotters kläder, men den här gången var det Kim som lånade mammas Valentinoklänning från 80-talet. 2015 delade Kris Jenner den här bilden på de två.

Foto: TT/Instagram

Annons